Britští princové William a Harry si stáli bok po boku celý život. Neprožili spolu jen krásné chvíle, dětské radosti či první lásky, ale i těžké okamžiky, které přináší život v královské rodině. Oba bratři se celou dobu podporovali a po smrti jejich matky, princezny Diany, se jejich vztah ještě prohloubil.

Společně tehdy kráčeli za matčinou rakví, což jim oběma pak způsobilo vážné trauma, které se s nimi táhlo až do dospělosti. Dlouhá léta se zdálo, že sourozence nerozdělí žádná křivda či bulvární články. Jejich pouto zůstalo pevné i v době, kdy si princ William do paláce přivedl svou manželku Kate Middletonovou (37). Tehdy se z nich stala kouzelná trojice, která zářila na všech akcích.

Rozkol mezi nimi způsobila až Harryho životní láska. Zakoukal se totiž do herečky Meghan Markleové, známé maximálně tak ze seriálu Kravaťáci. Půvabná brunetka se odmítla přizpůsobit životu v královské rodině, pod drobnohledem médií a svazované striktními pravidly etikety.

Kvůli ní se prý rusovlasý vévoda ze Sussexu, jenž je šestý v pořadí, co se týče nástupnictví na britský trůn, rozhodl opustit svůj post „předního člena“ monarchie a vzdal se jistých privilegií (i když ne titulů a apanáže), aby se mohl věnovat rodinnému životu se svou milovanou v Kanadě, kde hodlají vychovávat synka Archieho (8 měsíců).

Mladší syn prince Charlese (71) neshody se svým starším bratrem potvrdil v říjnu loňského roku ve skandálním dokumentu pro ITV. „Jako bratři máte dobré dny a špatné dny,“ pronesl například blazeovaně. „Ale podívejte se, jsme bratři a vždycky budeme bratři, i když se v tuto chvíli naše cesty rozešly. Ale stále tady pro něj budu k dispozici, protože vím, že i on tu pro mě taky vždycky bude. Nevidíme se tolik, jak jsme byli zvyklí, protože jsme oba tak strašně zaneprázdnění. Ale já ho upřímně miluji,“ zdůraznil princ Harry.

Situace se však během pár měsíců podstatně dramaticky změnila. „Celý život jsem držel nad bratrem ochrannou ruku. Teď už to ale dělat nemůžu - jsme rozdílné osobnosti,“ stýskal si před nějakým časem, alespoň podle magazínu Sunday Times, nad fatální situací William. „Je mi z toho všeho smutno. Teď mohu jen doufat, že přijde čas, kdy zase budeme fungovat jako jeden tým,“ dodal vévoda z Cambridge. To ovšem bylo krátce předtím, než Harry s Meghan na sociálních sítích oznámili plánovaný odchod nejenom z řad monarchie, ale i z Anglie jako takové…

Na fotky, jak bývali královští bratři bok po boku šťastní, se můžete podívat do naší galerie...

VIDEO: Malí princové hrají na klavír. Rodiče Charles a Diana přihlížejí

Video
Video se připravuje ...

Malí princové hrají na klavír. Rodiče Charles a Diana přihlížejí Youtube.com

Fotogalerie
59 fotografií