Brity prostě rozkol v královské rodině nenechává chladnými. Od ledna, kdy Harry a Meghan(38) přišli s prohlášením, že se chtějí vzdát svých funkcí v královské rodině, se Británie začala dělit na dva tábory. Na ostrově na západ od Evropy se snad nenajde nikdo, komu by současné dění v rodině královny Alžběty bylo lhostejné. Jedni se Harryho a jeho ženy zastávají, silně se ale ozývají především ty hlasy, které kritizují jejich nedávné kroky a počínání.

Aktuální kontroverzi posledních dnů způsobilo přetahování se o obchodní značku Sussex Royal a konkrétně o slovo royal, což znamená královský. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se domnívali, že si ji nechají a budou pod ní nadále působit a podnikat, královna Alžběta jim udělala čáru přes rozpočet, když řekla ne.

Jasně tím dala pocítit, že členové královské rodiny jsou buď zcela její součástí, a nebo prostě vůbec. Žádná polovičatá varianta není. Následovalo oznámení Harryho a Meghan na jejich webové stránce, že s názorem Harryho babičky nesouhlasí, a už se opět topí pod kotlem společných svárů.  

„Jejich prohlášení byl Meghanin záštiplný vztek. Meghan zkrátka dostane, co Meghan chce,“ nebral si servítky v pořadu Dobré ráno, Británie královský životopisec Tom Bower. „Vůči královně to bylo hrubé. Co je skličující, je fakt, že Meghan se přivdala do královské rodiny poměrně nedávno a najednou chce pryč. Ovšem pryč chce podle svých vlastních podmínek,“ vyjevil svůj striktní pohled na věc britský královský expert, který za vším vidí názory a postoje Meghan a nikoli jejího muže. „Co je pro tuto zemi nejdůležitější, je ochránit pověst královské rodiny,“ uzavřel nekompromisně Tom Bower.

VIDEO: Jak vidí situaci Harryho a Meghan Jindřich Forejt

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
47 fotografií