Královna opět prokázala, že s ní si nikdo zahrávat nebude a že co řekne, to platí. Na odbojného vnuka, který na počátku roku oznámil, že se se ženou vzdají rolí v královské rodině a začnou pracovat, aby se stali finančně nezávislými, poslala své nejlepší právníky. Výsledkem jejího snažení je, že Harry a jeho žena Meghan (38) sklapli a slíbili, že od jara přestanou používat značku, o jejíž registraci loni požádali.

Reptá, ale přijímá

Mluvčí páru, který nyní žije s malým Archiem v Kanadě, nejprve uvedla, že důvodem ztráty značky jsou vládní předpisy. O něco později si ale Harry s Meghan rýpli na své webové stránce, že se s nimi ze strany královského paláce zachází hůře než s jinými členy rodiny. „Královna ani vláda nemají žádnou pravomoc vlastnit slovo royal (královský). Ani ve Velké Británii, ani jinde na světě,“ dodali. Nicméně slíbili, že od 1. dubna značku Sussex Royal už využívat nebudou.

Jde o peníze!

Kdo nežije v monarchii, může se mu zdát spor o značku malicherný. Jde ale o peníze. Značka nesoucí v sobě slovo royal Harrymu a Meghan otevírá dveře všude tam, kam se jiný smrtelník nedostane. Mohou s ní například zaštiťovat své žádosti o příspěvky na fungování svých firem, případně na provoz svých charitativních organizací.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty II. 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
44 fotografií