Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

100 tisíc roušek denně! Brněnská firma bude zásobovat hlavně český trh

Autor: jn - 
8. dubna 2020
14:50

Brněnská firma Respilon začne v půli května chrlit na dvou automatických linkách 100 000 nanovlákenných ústenek a respirátorů denně. Určené budu především pro český trh.

„Chceme hlavně zásobovat český trh. Jak lidi v první linii, tak všechny zájemce o ochranu,“ řekla firemní ředitelka Jana Zimová. Firma našla vhodné výrobní prostory v Technologickém parku, jehož majitelem je Brno a s nímž podepsala nájemní smlouvu.

Výrobu linky zadala v Číně, v Brně by měla být během pár dní. Poté začne montáž a výroba. Na obsluhu obou linek stačí v jedné směně dva zaměstnanci.

Cena bude příznivější

Respirátor a ústenka se liší pouze v tvaru, záchyt virů a bakterií však mají stejný. Jsou vyrobené ze stejného materiálu.

Aktuálně je možné je koupit na e-shopu firmy, zatím však pocházejí z turecké produkce. Respirátor stojí 315 korun, ústenka 200 korun. „Výrobky z české produkce budou výrazně levnější,“ slíbila Zimová.

Ústenku je možné používat opakovaně, podle Zimové vydrží týden při průměrném denním nošení v délce tři až čtyři hodiny. Není třeba se o ni nijak speciálně starat, pouze je potřeba, aby člověk dodržoval správné zásady zacházení s ní kvůli možnému přenosu virů.

VIDEO: Brněnská firma Respilon vyvinula roušku Virus Killer, která zadrží koronavir. Stát by měla od 200 korun.

Video  Brněnská firma Respilon vyvinula roušku Virus Killer, která zadrží koronavir. Stát by měla od 200 korun.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

MAMKA2316 ( 11. dubna 2020 09:35 )

POKUD TO JE PODVOD JAK O TOM PIŠE HLÍDACÍ PES TAK BY MĚL BÝT TVRDÝ TREST 10 LET NA TVRDO !!!MIMOŘÁDNÝ STAV MIMOŘÁDNÉ TRESTY !!

MAMKA2316 ( 11. dubna 2020 09:33 )

POKUD TO JE PODVOD TAK BY MĚL NÁSLEDOVAT TVRDÝ TREST 10 LET NA TVRDO ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa