Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři pražské nemocnice dostanou darem přes sedm milionů na boj s koronavirem

Autor: sova - 
8. dubna 2020
14:30

Ve spolupráci Nadace Charty 77 – Konta Bariéry a společnosti Philip Morris ČR vznikl mimořádný fond, který věnuje téměř 7,3 milionu korun třem pražským nemocnicím na pomoc v boji s onemocněním covid-19. Každé z trojice zařízení, mezi která patří Všeobecná fakultní nemocnice, Nemocnice Na Bulovce a Nemocnice Na Homolce, získá z částky rovným dílem po mírném zaokrouhlení 2 415 000 korun.

„Děkujeme za podporu, která je pro nás v této náročné době opravdu velmi prospěšná. Díky darovaným penězům máme větší jistotu, že zvládneme alespoň částečně v budoucnu pokrýt ekonomické ztráty způsobené zvýšenými náklady na nákup ochranných pomůcek, ale také současným výpadkem naší běžné zdravotní péče,“ řekl ředitel Nemocnice Na Homolce Petr Polouček.

Z mimořádného fondu, který financuje firma Philip Morris ČR, budou nemocnice moci pořídit například plicní ventilátory, roušky, respirátory, jednorázové rukavice či dezinfekční prostředky. Cílem fondu, který bude spravovat Nadace Charty 77 – Konto Bariéry, je finančně podpořit zmíněné nemocnice v boji s nemocí, kterou způsobuje nový typ koronaviru.

„Partner k nezaplacení. Do této kategorie patří společnost Philip Morris. Naši práci poznali při spolupráci spojenou se vzděláváním Senzačních seniorů. Generální ředitelka Andrea Gontkovičová je špičková manažerka, drobná dáma s velkým srdcem na pravém místě. Neváhala ani chvilku a výsledkem toho je mimořádný fond. Mimořádný nejen účelem, ale i finanční pomocí. Děkujeme,“ uvedla ředitelka Nadace Charty 77 – Konta Bariéry Božena Jirků.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa