Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krádež za časů korony? Osm let ve vězení za krabicák nebo uloupený batoh

Autor: VaB - 
1. dubna 2020
16:04

Další zloději, kteří mohou skončit ve vězení až na osm let. První muž (46) se za pomocí dlažební kostky vloupal do základní školy a ukradl tam batoh a další pomůcky. K jeho smůle ho při vylézání z okna chytla městská policie. Další muž (32) v Otrokovicích ukradl dvě krabicová vína. Nejde o jeho první krádež, je to osmkrát trestaný recidivista. Všeho se dopustili v době nouzového stavu. 

Liberečtí kriminalisté zahájili stíhání muže (46), který je obviněn z krádeže a poškození cizí věci. Krádeže se měl dopustit v sobotu ráno. Za pomocí dlažební kostky muž vnikl do budovy základní školy a následně prohledal třídu, ze které odcizil věci v hodnotě tří tisíc korun. 

Chtěl si odnést batoh, tašku s mikinou a sportovní obuv. K jeho smůle ho ale přímo na místě dopadli strážníci městské policie. Obviněného muže totiž viděli, jak vylézá oknem ven.

Obviněný muž se ke všemu přiznal, vyšetřován je na svobodě. „Vzhledem k tomu, že se uvedených trestných činů dopustil v době, kdy je na území České republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí mu za jejich spáchání trest odnětí svobody až na osm let,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. 

Za 50 korun na osm let do basy!

Druhý muž (32) se dopustil krádeže v Otrokovicích na Zlínsku. V neděli odpoledne měl v jedné z prodejen ukrást dvě krabice vína, které si schoval pod bundu, podle policie měla vína stát padesát korun. U výstupu ho dopadl pracovník bezpečnostní agentury.

Nebyla to ale jeho první krádež. Jde totiž o osmkrát trestaného recidivistu. „Vzhledem k tomu, že byl za trestný čin krádež již v minulosti potrestaný a navíc se ho dopustil za stavu ohrožení státu, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumpíková. Putoval tak rovnou do vazební věznice v Olomouci. 

BoziMilda ( 1. dubna 2020 20:58 )

A za čápak teď hrozí taky dvojnásobná sazba ? Já jen, aby si to Andy stihnul odsedět, přeci jenom už nejni nejmladší.

sacred10 ( 1. dubna 2020 17:50 )

Kdejaký gauner,nebo feťák atd. nedostávají za svoje hrůzné činy ani polovičku.Těmhle se nestane nic,maximálně podmínka.Kam by je asi všechny cpaly na tolik let?

svager ( 1. dubna 2020 17:21 )

Co je to za kecy? Víte o někom kdo dostal vůbec nějaký trest? Nevíte, nedostal ho nikdo. Justice se bojí, nechápu proč? Vy to víte ?? to je dotaz na pisatele článku, nebo je to psaní jen pro upoutání potenciálních čtenářů, pro Vás blbů ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání