„Už třetí týden lidé nemohou za kulturou. To ale neznamená, že milovníci umění musí na vše rezignovat,“ řekl náměstek hejtmana pro kulturu Lukáš Curylo.

Galerie proto začala zdarma nabízet virtuální prohlídky, prezentaci sbírek nebo archiv výstav. Děti se pak mohou zabavit na facebooku, kde pro ně každé úterý pracovníci galerie připravují kreativní dílničku.

Perly ze sbírek

„Například v sekci TOP 100 je k vidění sto nejvýznamnějších uměleckých děl ze sbírek GVUO, je to poutavý průřez osobnostmi výtvarného umění od 15. století až po současnost. Lidé uvidí třeba díla Kupky, Toyen, Fettiho nebo Piepenhagena,“ láká ředitel GVUO Jiří Hrůza. Prohlédnout si je můžete ZDE

Jednotlivá díla jsou doplněna výkladem kurátorů a informacemi o autorech. GVUO je se svou sbírkou čítající více než 23 tisíc uměleckých předmětů jednou z pěti nejvýznamnějších sbírkotvorných institucí v České republice.

VIDEO: Karel Zeman býval nikoli náhodou nazýván kouzelníkem filmového plátna a proslavil se řadou snímků, v nichž dobrodružství spojoval s fantastickými motivy. Restaurovaná verze Cesty do pravěku byla uvedena do kin 25. dubna 2019.

Video
Video se připravuje ...

Karel Zeman býval nikoli náhodou nazýván kouzelníkem filmového plátna a proslavil se řadou snímků, v nichž dobrodružství spojoval s fantastickými motivy. Ve svém prvním filmu Cesta do pravěku (1955) vypráví o skupince čtyř chlapců, kteří absolvují výpravu proti proudu času a setkávají se s dávno vyhynulými zvířaty. Restaurovaná verze snímku byla uvedena do kin 25. dubna 2019. Bontonfilm