Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vysílali jsme: Vicepremiér Havlíček popsal opatření kvůli koronaviru v dopravě

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
11. března 2020
12:19
Autor: red, jko - 
11. března 2020
09:55

Od 10 hodin probíhala tisková konference vicepremiéra a ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) k mimořádným opatřením v prostředcích hromadné dopravy kvůli šíření nákazy koronavirem v Česku. Podívejte se na její záznam.

Stát vyčlení pro soukromé dopravce 100 milionů korun na pořízení dezinfekčních a ochranných pomůcek pro řidiče a další personál ve veřejné dopravě. Jde asi o 30 000 zaměstnanců. Ministerstvo dopravy také zajistilo zásoby dezinfekce, které bude v případě nutnosti dopravcům dodávat.

Firmy dostanou také manuál pro preventivní postup proti šíření koronaviru. Na středeční tiskové konferenci to řekl ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). V minulých dnech bylo zintenzivněno čištění vozů a nádraží. Podle ministra cestuje ve veřejné dopravě, zejména po dnešním uzavření škol, méně lidí.

Ministerstvo zajistilo zásoby dezinfekce

Veřejná doprava je klíčové místo, kde dochází k potkávání velkého počtu lidí. Musíme to mít z hlediska hygieny a ochrany pod kontrolou,“ uvedl Havlíček na tiskové konferenci. Ministerstvo proto vydalo pokyny pro dopravce, jak postupovat při ochraně proti šíření koronaviru. Manuál dnes resort rozešle mezi soukromé dopravce, státní podniky jsou podle ministra pod kontrolou.

Ministerstvo dopravy bude peníze na nákup dezinfekčních prostředků distribuovat mezi dopravce přes kraje a města. Dopravci budou předkládat faktury za zakoupené prostředky. Úřad také zajistil zásoby dezinfekce, kterou bude v případě nutnosti distribuovat mezi dopravce. Opatření jsou zaměřena na železniční a autobusové firmy, netýkají se například taxislužeb.

Havlíček zdůraznil, že řada soukromých dopravců už ochranné postupy nastavila v minulých dnech, v Česku jich je všech přes 100. Opatření by tak mělo podle něj pomoci hlavně těm menším.

blamal ( 11. března 2020 11:50 )

Ty nejsi Cech, kamo. Ty jsi srpáč jak vysitej, proto si sbal svych pet svestek a posun se dal na vychod- Rusko, Belorusko, tam budes stastnej a nebudes se stydet, tam totiz patris. Jak jinak si vysvetlit tenhle blabol, ktery nema s clankem nic spolecnyho?

6_6_6 ( 11. března 2020 11:18 )

Ta komediantská svoloč nenažraná sluníčkářská ,co si hraje na herce,tak na internetu brečí ,že pomřou hlady jak jsou bez práce, že nemužou předvadét ty svoje ulety v divadlech pro pitomce...
No to je hnus nenažranej ,slizkej...včetné té zubaté obludy Hrušinskeho ,to by jeden blil!🤮🤮
Vsichni statisicové honoráře,ale furt maji za ten hnus co předvádí málo!
Stydim se za to že jsem Čech!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa