Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsná srážka kamionu s houkajícím vlakem: Řidiči za ni hrozí pět let vězení!

Autor: ČTK, VaB - 
24. února 2020
13:22

Policie vyšetřuje nehodu náklaďáku a vlaku, který vjel na přejezd přímo před vlak. K nehodě došlo na Příbramsku, čtyři osoby se při ní zranily. Řidiči hrozí až pět let vězení. 

Kriminalisté vyšetřují případ řidiče nákladního auta, které se v pátek na železničním přejezdu ve Staré Huti na Příbramsku srazilo s vlakem. Záchranáři ošetřili čtyři lehce zraněné. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí čtyřicetiletému muži až pět let vězení, obviněn zatím nebyl, řekla ČTK mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. Auto podle Schindlové vjelo na přejezd v době, kdy k němu přijížděl osobní vlak s přípojným vozem a hnacím strojem. Souprava narazila do přívěsu nákladního auta a vykolejila. Automobil se po nárazu převrátil na bok a vysypal se z něj náklad dřevěných palet. Provoz na dráze musel být přerušen.

 

Ve vlaku podle Schindlové cestovalo šest lidí. „Motoristu, dva cestující a strojvůdce převezly sanitky do nemocnice s poraněním lehčího charakteru," dodala mluvčí. Škoda podle ní přesáhla pět milionů korun.

vasounek ( 24. února 2020 13:36 )

Tady není o čem diskutovat,je to blb,uhradit škodu,zavřít a nadosmrti mu sebrat papíry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání