Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lekla se kočky a uvízla na přejezdu: Manželé ze Všejan zachránili ženě život!

Autor: VaB, ČTK - 
2. února 2020
18:49

Kočka vběhla ženě před auto a řidička pak zůstala uvězněná s autem na přejezdu. V tu chvíli se dolů spustily závory! Duchapřítomná obyvatelka Všejan nasadila svůj život a společně s manželem, starostou obce, ženu z auta na poslední chvíli vytáhli. Za záchrannou akci jim poděkoval ředitel mladoboleslavské policie.

Řidička lexusu přijížděla 22. ledna k přejezdu ve Všejanech, když v tom jí přes cestu přeběhla kočka a ona se lekla a skončila na přejezdu. Jak přestála karambol kočka, není známo. Vůz však narazil do zařízení, které drží závory.

Kolem nehody náhodou projížděla obyvatelka Všejan paní Bisová. „Paní Bisová se pokusila zraněnou ženu přimět k odstranění havarovaného vozidla z kolejí. To se však nepodařilo z důvodu aktuálního zdravotního stavu řidičky a rozsahu poškození jejího vozidla. Přitom přivolala telefonicky na pomoc svého manžela, se kterým bydlí nedaleko místa události,“ popsala mluvčí policie Lucie Nováková.

Vše se ale razantně zdramatizovalo, když se aktivovalo zabezpečovací zařízení na přejezdu! „V té chvíli byl pan Bis již na místě a v reflexní vestě se svítilnou v ruce utíkal po železničním náspu, aby upozornil strojvedoucího vlakové soupravy na vzniklé nebezpečí,“ uvedla mluvčí. Strojvedoucí, když starostu viděl, aktivoval rychlobrzdu. 

Štěstí stálo při paní Bisové i zraněné řidičce. „Paní Bisové se v té době podařilo dostat zraněnou ženu mimo vozidlo,“ dodala mluvčí s tím, že střetu nešlo na tak krátkou vzdálenost zabránit, podařilo se ale alespoň snížit rychlost vlaku.

„Manželský pár tak nepochybně zachránil život řidičce havarovaného vozidla a zabránil dalším závažným následkům, kdy reálně hrozila újma na životech a zdraví několika desítek cestujících ve vlaku v případě, že by došlo k jeho vykolejení. Oběma tak náleží veliké poděkování,“ napsala Nováková. Za tento čin manželům Bisovým poděkoval na radnici obce Všejany ředitel mladoboleslavského územního odboru Policie ČR Marek Jirouš. 

Pollo ( 3. února 2020 10:25 )

To jste oba/obě chytří takle v klidu u klávesnice, co,

kralovna-vsech-mori ( 2. února 2020 19:45 )

Tak hlavně měla volat poldy hned a ne čekat až se rozsvítí červená světla. Tu tupou bábu bych v autě nechala. Mohla klidně vylézt sama.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání