Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidička se vyhýbala kočce: Její auto smetl vlak! Od smrti ji dělily sekundy

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB, ČTK - 
22. ledna 2020
19:52

O velkém štěstí může mluvit řidička, která se ve středu navečer ve Všejanech na Mladoboleslavsku vyhýbala kočce, jež jí zkřížila cestu. Žena vjela na železniční trať, zranila se a z auta jí pomohli svědci. Poté do prázdného vozu narazil vlak, řekla ČTK mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Řidička vozu Lexus přijížděla k přejezdu, na kterém nebylo spuštěné výstražné zařízení, před 18:00. V tom se lekla kočky, které zřejmě chtěla zachránit život. Sama ale skončila s podezřením na otřes mozku v péči záchranářů a poté v nemocnici. Jak přestála karambol kočka, není známo. 

Vůz nejprve narazil do zařízení, které drží závory. Nehoda ale mohla skončit i tragicky, kdyby zraněnou svědci včas z auta nevytáhli. „Jen co se jim podařilo ženu vytáhnout z vozidla, tak se spustila signalizační světla a projížděl vlak, který do vozidla narazil,“ uvedla Suchánková. Ve vlaku cestovalo kolem 60 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn.

Podle mluvčí dechová zkouška ukázala, že ani řidička, ani strojvedoucí nebyli pod vlivem alkoholu. Další okolnosti nehody policisté vyšetřují. Provoz na železniční trati mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem by měl být obnovený kolem 20:00, cestující přepravily náhradní autobusy. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání