Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladý hasič Fanda (†19) vjel kamionu přímo pod kola: Náraz neměl šanci přežít

Autor: čad, chal, ČTK - 
22. ledna 2020
18:21

Dobrovolní hasiči z obce Nevcehle na Jihlavsku oplakávají ztrátu jednoho ze svých řad. V pondělí při autonehodě tragicky zemřel teprve devatenáctiletý František V. Jeho velkým koníčkem byl požární sport, ve kterém dosahoval skvělých výsledků. František zemřel po čelním střetu s kamionem, kterému ve svém voze vjel přímo pod kola.

Smutnou zprávu o smrti jednoho z kolegů sdělili hasiči v úterý na svém facebookovém profilu. „S velkou lítostí vám musíme oznámit, že 20. ledna 2020 důsledkem vážné dopravní nehody zemřel dobrovolný hasič, vítěz letošní Extraligy v požárním útoku z SDH Nevcehle, František V. Všem přátelům, a především rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ informovali.

K tragédii došlo na silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem u obce Antonínův Důl. František zemřel ve svém autě po čelním nárazu do protijedoucího kamionu. „V pondělí devatenáctiletý řidič osobního vozidla při jízdě od Havlíčkova Brodu vyjel nečekaně, zatím z neznámých důvodů, do protisměru, kde skončil pod nákladním autem,“ popsala Blesku policejní mluvčí Dana Čírtková.

Pohled na Františkovo auto zaklesnuté do kabiny kamionu na první pohled napovídal, že mladík neměl moc šancí přežít. Právě levá přední část jeho vozu to odnesla nejhůř. „Na místo ihned vyjely dvě naše posádky včetně lékaře," sdělil mluvčí krajské zdravotní záchranné služby Petr Janáček.

Mladý řidič podle něho utrpěl vícečetná zranění a podlehl jim ještě před příjezdem zdravotníků. „Záchrana již nebyla možná a zasahující lékař mohl pouze konstatovat smrt," řekl Janáček.

František rozhodně nebyl letošní první obětí dopravních nehod v kraji Vysočina, jen za leden na silnicích zemřelo už šest lidí! František byl pátý.

O den později na Třebíčsku vyjel bezpečnostním pásem nepřipoutaný devětapadesátiletý řidič rovněž osobního vozidla mimo vozovku, kde po nárazu do meze na místě zemřel,“ uvedla policejní mluvčí kraje Vysočina s tím, že tamní policisté chystají rozsáhlou bezpečnostní akci.

lunatic ( 23. ledna 2020 00:42 )

You can't go on, thinking nothing's wrong
Who's gonna drive you home tonight

starymlok ( 22. ledna 2020 19:50 )

Spíš to" hasil" příliš rychle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání