Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proces s vrahy Kuciaka (†27) jen pro silné povahy: Soudkyně se rozplakala přímo v jednací síni!

Autor: shp - 
22. ledna 2020
11:40

Slzy bez konce tekly v soudní síni během pátého dne projednávání vraždy Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) a svědecké výpovědi byly velmi emotivní. Rozplakala se dokonce i soudkyně Růžena Sabová.

Úterní stání ostře sledovaného soudu pokračovalo dalšími výpověďmi svědků. Velmi srdceryvná slova pronesl šéf portálu Aktuality.sk Peter Bárdy, pro kterého Ján Kuciak pracoval. „Byl ztělesněné dobro. Nedělal to pro peníze, ale pro vyšší princip. Byl to dobrý člověk,“ prohlásil v soudní síni podle FTV Prima. „On takový opravdu byl,“ potvrdila později jeho slova o Jánovi maminka Martiny Zlatica Kušnírová.

Pláč soudkyně

Tato slova rozplakala nejenom rodiče zavražděného novináře Janu a Jozefa Kuciakovy a matku Martiny Zlaticu Kušnírovou, ale i předsedkyni soudního senátu Růženu Sabovou, uvedla televize. Zkušená soudkyně je přitom zvyklá v soudní síni slýchat ty největší hrůzy i nejdojemnější příběhy. Tohle na ni ale bylo už prostě moc.

Pro mě se vždy, když mluvím o Jánu Kuciakovi, vynořují ty samé vzpomínky. Je to těžké, ať mluvím tady před vámi nebo před soudem. Je to velmi živé a osobní. Byl to můj kamarád a kolega a zavraždili ho proto, že pro nás pracoval,“ dodal Bárdy novinářům po výslechu. 

Kočner v soudní síni

Soud pokračuje ve středu už šestým dnem. Do síně se mají opět dostavit kontroverzní podnikatel Marian Kočner, který si měl podle obžaloby vraždu Kuciaka objednat, a Alena Zs., která je do případu zapletena jako údajná zprostředkovatelka. O emoce nebude určitě opět nouze...

Pollo ( 23. ledna 2020 16:24 )

A že vy to tak všechno víte. To se to machruje v anonymní diskuzi na bulváru, co,

sacred10 ( 22. ledna 2020 20:17 )

Soudkyně by měla brečet hlavně nad tím,jaký jsou to trubky!Ne jednou poškodí soudy vztahy dětí k rodičům!a spousty lidských životů poničí!Je to jenom trapná herečka!

bullshit ( 22. ledna 2020 12:00 )

Nejedná se o monstrproces ale o soud s vrahy. Monstrprocesy dělaly jen totalitní režimy, kdy odsuzovali nevinné na smrt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání