Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Polský kamioňák, který ohrozil na Jablonecku Čechy na silnici: Nejde před soud!

Autor: shp - 
6. ledna 2020
20:05

Loni v březnu se na Jablonecku rozhodl nečekaně odbočit přes dvojitou čáru v okamžiku, kdy ho míjelo osobní auto. Málem přitom způsobil dopravní nehodu, která mohla stát mnoho životů. Přesto to vypadá, že se polský kamioňák před soud nepodívá.

Video  Polský řidič předvedl smrtelně nebezpečný manévr. Hledá ho policie.  - Facebook/Josef Lonner
Video se připravuje ...

Česká policie případ prošetřila a dospěla k názoru, že se jednalo o trestný čin obecné ohrožení, za nějž hrozí až osm let ve vězení. Případ pak předala polské straně k dořešení. Ta však nemile překvapila. Řidič podle ní trestný čin nespáchal.

Dne 31. listopadu roku 2019 byla věc ukončená vydáním rozhodnutí o ukončení vyšetřování,“ informoval podle FTV Prima mluvčí oblastní prokuratury města Miechow Kryzstof Dratwa. Čechům se ale toto rozhodnutí nezdá.

Státní zastupitelství v Jablonci nad Nisou již potvrdilo, že informaci obdrželo. Státní zástupkyni se podle jejích slov rozhodnutí polské strany nezdá a informovala, že se případem bude i nadále zabývat. K výsledku se vyjádřil i účastník incidentu.

Podle mě by tohle jednání mělo bejt nějakým způsobem potrestaný, že jo, jinak každej pak můžeme dělat na silnici, co chceme,“ prohlásil řidič osobáku, který kvůli nezodpovědnému kamioňákovi z Polska málem přišel o život.

rudne ( 25. ledna 2020 16:24 )

Také jsem pro odlišný trest! Sebrat řidičák do konce života aby se už nemohl tímto povoláním živit, když nerespektuje předpisy! O banánech to určitě není! A toto je vědomé provinění.

Josef124 ( 7. ledna 2020 07:10 )

Toto je naprostá bezohlednost. Někteří si myslí, že se kvůli nim zastaví celý provoz a nekoukají při tom na to, jestli jsou na hlavní, nebo vedlejší silnici. Taky jsem kamiopňák, ale tak bezohledně teda nejezdím. Oni by jezdili jinak, když by měli svoje kamiony a když by je nabourali, tak by byli na čas bez práce. Já jsem si pronajal kamion z http­s://ww­w.tir­centru­m.cz/ a jsem na něj hodně opatrný.

Citronel ( 6. ledna 2020 20:49 )

Kolik hodin za volantem stráví řidič osobního vozu a kolik kamioňák,jaká je asi pravděpodobnost někoho provinění.Jsem pro odlišné a mírnější tresty tech,kteří nám vozí banány,po kterých jsme desetiletí toužili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání