Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie hledá anděla od nehody v Čelákovicích: Řidič audi by mohl být důležitý svědek

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Aktualizováno -
8. ledna 2020
09:36
Autor: ČTK, dce - 
7. ledna 2020
08:35

Smrtí chodkyně skončila v úterý otřesná nehoda v Čelákovicích u Prahy. Řidič nebyl opilý a žena měla jít po přechodu. Policie nyní v rámci vyšetřování pátrá po několika svědcích včetně řidiče stříbrné audi, který na místě pomáhal.

Nehoda se stala kolem 6:00. „Chodkyně utrpěla zranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehla. Přítomnost alkoholu byla u řidiče osobního automobilu dechovou zkouškou vyloučena," řekla policejní mluvčí Eva Hašlová. Policisté případ vyšetřují.

Kriminalisté žádají o pomoc veřejnost a hledají svědky události. „Ti, kteří projížděli místem v době dopravní nehody, případně měli ve vozidlech kamery se záznamem, nebo stáli na autobusové zastávce, prosím, zkontaktujte telefonicky kriminalisty z Brandýsa nad Labem na telefonním čísle 974 881 724," řekla Hašlová. Lidé mohou informace sdělit také na bezplatné lince 158.

Důležité je pro policii také svědectví řidiče stříbrného vozidla značky Audi, který na místě nehody pomáhal. „Dle prvotních informací poskytoval u nehody první pomoc řidič autobusu nebo dodávky, jehož svědectví by také policistům pomohlo při vyšetřování," uvedla Hašlová.

Na přechodu, na kterém se nehoda stala, obvykle svítí semafory. Je v blízkosti autobusové zastávky Čelákovice, V Prokopě, ale i vlakové stanice Čelákovice-zastávka.

V místě, kde se nehoda stala, je maximální povolená rychlost 50 kilometrů za hodinu. Jde o rovný úsek na okraji města, kde řidiči rychlost podle zkušeností strážníků často nedodržují. Z parkoviště jen kousek za přechodem měří pravidelně rychlost.

Jarabak ( 8. ledna 2020 10:40 )

Hmm. A když se někde dají radary, tak duševní lůza začne kvičet, že to je buzerace a plnění obecních kas. Ta samá duševní lůza, která se mi nervózně lepí na zadek, když v obci jedu 50. Tady máte jeden z mnoha příkladů, proč by radary měly být všude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání