Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čech zabil kamaráda (†59) při autonehodě, trestu se možná vyhne

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
25. listopadu 2019
21:53

Na rok do vězení poslal irský soud 63letého Čecha, který způsobil dopravní nehodu, při níž zemřel jeho známý. Pobytu za mřížemi se ale bude moci vyhnout. Jako podmínku soudce stanovil, že do 24 hodin Irsko opustí.

Nehoda se stala v listopadu 2014 v irském hrabství Cork. Podle obžaloby 63letý Čech nevěnoval dostatečnou pozornost řízení, způsobil nehodu a tím i smrt svého 59letého přítele, který s ním ve voze jel. Poté, co byl v Irsku obviněn, prchl do Česka.

Muže Česko do Irska vydalo letos v červenci na základě evropského zatykače a od té doby byl ve vazbě. U soudu se přiznal k tomu, že nehodu způsobil, i k tomu, že řídil vůz, který nebyl řádně pojištěný. Obžaloba i obhajoba se shodly, že v době nehody byl muž ve špatném zdravotním stavu.

Podle listu The Irish Times trpí Parkinsonovou chorobou. Soudce Čechovi uložil podmíněný trest ročního vězení. Podmínkou, kterou stanovil, je, aby muž Irsko opustil během 24 hodin a nevrátil se další tři roky. V Irsku nesmí navíc deset let usednout za volant.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání