Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Cyklistu srazil na Přerovsku řidič osobáku, na místě zemřel

Autor: shp - 
13. ledna 2020
19:53

K tragické nehodě došlo v neděli na Přerovsku mezi obcemi Dřevohostice a Lipová. Řidič za volantem vozidla značky Alfa Romeo tam srazil cyklistu. I když se muže snažili svědci zachránit, bohužel se mu už nedalo pomoci. Zemřel.

Řidič asi cyklistu neviděl. „S největší pravděpodobností přehlédl muže ve středních letech, který jel na bicyklu ve stejném směru jako on, a došlo k nárazu přední části vozidla a zadního kola cyklisty. Cyklista přepadl přes vozidlo na silnici, kde zůstal ležet,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

I když se svědci pokusili muže zachránit, jejich snaha byla marná. „Lékař na místě ale mohl konstatovat pouze úmrtí poškozeného,“ dodala Zajícová. Řidiči strážci zákona provedli dechovou zkoušku. Ta odhalila, že alkohol před jízdou nepil. U cyklisty byla nařízena pitva.

Po dobu šetření nehody byla komunikace uzavřena a policejní hlídky zajišťovaly odklon dopravy. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ uzavřela mluvčí. Na voze vznikla škoda ve výši 55 tisíc korun.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání