„Střet vlaku a osobního auta v Čakovicích zastavil železniční dopravu,” informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Martin Kavka kolem 10:30. Ke srážce došlo na přejezdu v ulici Cukrovarnická. Zraněné osoby si do péče převzali na místo povolaní záchranáři. „Z vlaku bylo evakuováno asi 50 osob,” uvedl Kavka.

Video
Video se připravuje ...

Na Štědrý den došlo na železničním přejezdu v Čakovicích k dopravní nehodě. V nepříliš malé rychlosti se zde střetly vlak s projíždějícím osobním vozem. Aktu.cz

„Do nemocnice jsme převezli asi 20letého muže z automobilu, který utrpěl zranění hlavy a nohy, a ženu ve věku 60 let, která utrpěla úraz kotníku,” sdělila Blesk.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jana Poštová.

Okolnostmi srážky se zabývá Policie ČR a Drážní inspekce. Jisté je, že k ní došlo v nemalé rychlosti. Motor automobilu podle reportéra Blesk.cz, který byl na místě, odletěl následkem srážky přibližně 40 metrů od místa, kde ke střetu došlo.

Z důvodu dopravní nehody byl provoz mezi železničními stanicemi Praha-Čakovice a Měšice u Prahy zastaven a vlaky nahradila náhradní autobusová doprava. Provoz na železnici byl obnoven o půl druhé.
Fotogalerie
17 fotografií