Policie odložila vyšetřování tragické nehody u Sudoměřic na Hodonínsku z loňského srpna, při které zemřeli čtyři lidé. Škodovka tehdy přejela do protisměru a čelně se srazila s kamionem. Hasiči museli celou osádku z auta vystříhat hydraulickými nůžkami.

„Nepodařila se zjistit přesná příčina, proč řidička přejela do protisměru. Nebyla zjištěna technická závada na vozidle, působení jiného účastníka silničního provozu a podle rozboru krve neměl na nehodě podíl ani žádný alkohol. Jako možná příčina nehody se mohla jevit únava řidičky po dlouhé cestě, ale nelze to jednoznačně prokázat,“ uvedl mluvčí Petr Zámečník.

Přežil jen jeden syn

Při nehodě na konci srpna na silnici zemřeli dva dospělí a dva chlapci školního věku. Třetí syn, který jediný nehodu přežil, byl při příjezdu sanitky ještě při vědomí. „Lékař jej uvedl do umělého spánku. Měl mnohočetná poranění. Ve vážném stavu jej přepravil vrtulník do traumacentra Dětské nemocnice v Brně,“ uvedla po nehodě záchranářka Hedvika Kropáčková.

Řidička kamionu vyvázla bez zranění. Nehoda se stala kolem půl páté ráno mezi obcemi Petrov a Rohatec na delším rovném úseku před odbočkou na Skalici.

Protože  řidička osobního vozidla při nehodě zemřela, museli policisté trestní stíhání zastavit a spis odložit.

Umíraly celé rodiny

Nehoda u Sudoměřic byla loni jednou z nejtragičtějších. Čtyři lidé zemřeli loni v polovině srpna při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku. Čtyři oběti si vyžádala rovněž srážka auta s vlakem na přejezdu 14. července v Černožicích na Hradecku.

Pět obětí měla nakonec nehoda u Pavlic na Znojemsku z poloviny listopadu, kde se čelně střetly dva osobní vozy. Na místě přišli o život čtyři lidé, v nemocnici později zemřelo miminko, které bylo při nehodě vážně zraněné.

VIDEO: Hromadná nehoda na D1: Cisterna se po nehodě převrátila, auta do ní vrážela v plné rychlosti.