Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Chvilkaři“ žalují KSČM a Filipa. Na soud jsem připraven, vzkazuje šéf komunistů

Autor: ČTK - 
1. února 2020
21:06

Spolek Milion chvilek v sobotu podal žalobu na KSČM a jejího předsedu Vojtěcha Filipa. Žádá veřejnou omluvu za Filipovo vyjádření, ve kterém uskupení spojil s kybernetickým útokem na benešovskou nemocnici. Milion chvilek o tom v sobotu informoval v tiskové zprávě. K žalobě spolek přistoupil poté, co Filip nevyhověl stejnému požadavku z předžalobní výzvy. Filip sdělil, že spolku odpověděl a na soud je připraven.

Filip v prosinci na zasedání ústředního výboru KSČM spolek, který pořádá demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO), ostře kritizoval. „Teď si vyzkoušeli blokádu hlavního nádraží, vyzkoušeli si kybernetický teroristický útok na nemocnici a zatím jim to prochází,“ řekl tehdy. Podle Milionu chvilek Filip také nařkl spolek z toho, že usiluje o státní převrat.

Spolek v sobotu uvedl, že kromě Filipa poslal předžalobní výzvu také straně, které předsedá. „Ta nese odpovědnost za lživé výroky Vojtěcha Filipa. Je předsedou ústředního výboru KSČM, na jehož jednání lživá tvrzení zazněla. KSČM na výzvu k omluvě nezareagovala,“ píše. Filip podle Milionu chvilek na výzvu reagoval pouze vyhýbavě a veřejně se neomluvil ani výrok neodvolal, i když měl příležitost.

Minář: Proti lžím se musíme bránit

Místopředseda Poslanecké sněmovny Filip napsal, že na výzvy spolku reagoval. „Já jsem jim odpověděl a pokud se chtějí soudit, tak jsem připraven,“ uvedl.

Milion chvilek v žalobě uvádí, že tvrzení o kyberútocích nemůže být považováno za subjektivní hodnocení, ale jde o nepravdivé skutkové tvrzení. Filip si toho musel být vědom, protože pro tvrzení nemá žádné důkazy, dodává žaloba. „Proti lžím, manipulaci a nepodloženým nařčením je třeba se bránit,“ uvedl předseda spolku Mikuláš Minář.

Provoz benešovské nemocnice ochromil 11. prosince počítačový kryptovirus. Zařízení fungovalo v omezeném režimu, do plného provozu se vrátilo 30. prosince. Případ vyšetřuje policie, data v nemocnici podle kriminalistů napadl ruský vir Ryuk.

karambol ( 4. února 2020 09:44 )

včera zase perlil křivák sliz,udavač Bartoš!! neustále špiní Babiše že je s činou a když jim nechce poslat roušky ze zásob pro své občany tak co udělá smažka s fetovaná,udavačská okamžitě ho zase špiní,pomlouvá co to muže být za sparchantělého politika !! ale tak se chová celáopozice zlodě­ji,tu­nelá­ři,kmot­ři křičí zloděj Babiš ale ve skutečnosti jsou nejhorší pakáž zloděju stovek miliard!! ono se to stejně provalí že kmotři ODS TOP CSSD KDU ODA zelených,véčkařu!! i na vás dojde!!

marmat ( 3. února 2020 20:29 )

jjusa:
Proč má AB tolik fanoušků ???
Právě proto, že nemá móresy ostatních politiků...jede přímo a ostře-
opravdu jako ve firmě. Drby nedělá a nekomentuje ví, že by se od toho xindlu ušpinil

marmat ( 3. února 2020 20:24 )

hejhej:
OK ...ROZTOMILÉ , ale nedomyšlené veřejné odhalení symbiózy/námluv s OPOZICÍ
Před Vánoci ,na Václavském náměstí...otevřeně : snoubenci MCH + Opozice
Těm.kdo netušili,TO muselo připadat jako sci-fi nebo přiznaná homosexualita

marmat ( 3. února 2020 20:06 )

Po dvou měsících poslední "drobný účet!" ještě za Letnou !!!
Zkuste si to VY.... "ošéfovat" happening z vejplaty

marmat ( 3. února 2020 20:03 )

21.01.2020 -72 600,00 CZK Letná 16. 11. 2019 - Chemická WC
21.01.2020 -306 750,73 CZK Letná 16. 11. 2019 - Ploty 2300 metrů, výkryty, policejní zábrany, nášlapné bariéry, kabelové můstky, all road, osvětlení, doprava

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa