Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelba v nemocnici ve Slaném: Pacient napadl personál!

Aktualizováno -
16. ledna 2020
12:39
Autor: ČTK, lm, dce, jad - 
16. ledna 2020
09:16

Pacient ve slánské nemocnici napadl v noci na čtvrtek personál, pracovník ochranky jej postřelil do nohy. Podle policie měl pacient nůž a zaměstnance nemocnice i ochranku ohrožoval na životě. Je podezřelý z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. K incidentu došlo jen měsíc po tragédii v ostravské nemocnici.

Dvaasedmdesátiletého pacienta přijala nemocnice v úterý se zdravotními problémy, byl hospitalizovaný na interním oddělení. Ve čtvrtek po půlnoci se začal sebepoškozovat, a tím se ohrožovat na životě, v čemž se mu zdravotníci snažili zabránit. „Muž začal být velmi agresivní,“ uvedla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková. Ani čtyřem lidem z personálu se nepodařilo pacienta zklidnit, navíc hrozilo, že je muž vážně zraní.

Muž se vrhl s nožem i na přivolanou ostrahu, její pracovník použil zbraň, střela zasáhla pacienta do nohy. Poté jej zdravotníci zpacifikovali, dali mu léky na zklidnění a také mu okamžitě ošetřili střelnou ránu. Dle mluvčí je nadále v nemocnici.

Video  Pacient v nemocnici ve Slaném napadl nožem personál  - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Podle ředitele nemocnice Štěpána Votočka nikdo z personálu nebyl zraněn. „Pacient se až do útoku projevoval klidně, příčinu rozvoje agresivity a stavu snížené příčetnosti objasní psychiatrické vyšetření,“ dodal Votoček. Zranění pacienta označil za povrchové. Případem se dále zabývají policejní vyšetřovatelé. „Kvůli probíhajícímu policejnímu vyšetřování nebudeme uvádět podrobnosti,“ uzavřel Votoček, který kvůli incidentu strávil celé dopoledne na policejní stanici.

„Jsem rád, že se nikomu nestalo nic vážného. Situaci budeme probírat i s panem ředitelem, podle vyšetřování uvidíme, jestli budeme přijímat nějaká opatření,“ řekl Blesku starosta Slaného Martin Hrabánek.

Česko má přitom stále v živé paměti tragédii, k níž došlo před měsícem ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Dvaačtyřicetiletý Ctirad Vitásek zahájil palbu bez varování v čekárně traumatologické ambulance nemocniční polikliniky v úterý 10. prosince po 07:00. Pacienty střílel z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku. Sedm lidí jeho řádění bohužel nepřežilo. Z nemocnice se mu podařilo utéci před příjezdem policie, pak se ale zastřelil. Ostravskou tragédii si můžete připomenout v galerii pod článkem.

agfor ( 16. ledna 2020 17:32 )

Petr Šlesinger ( 16. ledna 2020 13:33 )

Dědek dostal absťák. To jsem v nemocnici zažil s jedním pacošem též. Budil celé oddělení. Nakonec chtěl vyskočit z okna. Sestra na něm viselá jak vosa na bonbónu. Tož jsem ho vtáhl zpátky a pohrozil mu, že jej zlynýruju jak financ kozu a byl klid.

PPP150W ( 16. ledna 2020 13:17 )

Změňte dealera, kupujete asi pěkný svinstvo.

dajanca ( 16. ledna 2020 13:09 )

Co do všeho pletete politiku. Pacienti v každé době napadali personál. Jinak by nebylo tolik pracovních úrazů.

petr366 ( 16. ledna 2020 12:10 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání