Poté, co se Harry s Meghan rozhodli vzdát pozic předních členů královské rodiny, což bývá v Británii trefně nazýváno »megxitem«, stal se pár tématem číslo jedna. Na bývalou herečku Meghan Markleovou teď zase vyplavala nepříjemná obvinění z minulosti.

Kromě toho ji čeká soud s vlastním otcem, jelikož Thomas Markle (75) potvrdil, že v případu zveřejněné korespondence (muž prodal médiím dopis od Meghan), hodlá vypovídat proti své dceři. Jeho strana argumentuje tím, že tmavovláska coby členka královské rodiny nemohla očekávat, že dopis zůstane jen soukromou záležitostí.

Meghanina bývalá obchodní poradkyně a kamarádka Gina Nelthorpe-Cowneová zase nyní prozradila poměrně dost o její povaze. Poznaly se v roce 2014 při natáčení seriálu Kravaťáci (Suits) a nejprve si zdánlivě padly do noty. „Stačilo pár schůzek a staly se z nás přítelkyně. Přitahovala mě její vřelá osobnost, uklidňující povaha a její schopnost v druhých vzbudit pocit, že on je jediný člověk na světě, na kterém záleží,“ popisuje žena s tím, že prý zkrátka podlehla kouzlu brunetky, tak jako nejprve všichni.

Pomáhala jí, a když se dozvěděla o jejím vztahu s princem Harrym, přála jí jen štěstí. „Neměla jsem jedinou pochybnost, věděla jsem, že se do ní ten zlomený chlapec po smrti své matky zamiluje, hned jak se mi svěřila s tím, že se spolu poprvé chystají na dovolenou,“ uvedla Gina, která teprve postupně odhalovala skutečnou náturu Meghan.

„Je především podnikatelka, život ani tradice v Británii ji ve skutečnosti nezajímaly a nechtěla je pochopit,“ vysvětlila s tím, že se ani nepodivila, že vévodkyně ze Sussexu chce svého muže odtrhnout od zbytku rodiny. „Ačkoli se toto rozhodnutí zdá nemilosrdné, Meghan má schopnost zavřít dveře za minulostí a prostě ji odstřihnout. Stejně tak, jako to udělala se svým otcem, sourozenci, bývalým manželem i se mnou,“ povzdechla.

Rozepře mezi kamarádkami se objevila prý ve chvíli, kdy Meghan přiznala, že mezi ní a princem je to vážné. „Chtěla jsem ji varovat, řekla jsem jí, že se bude muset vypořádat s obrovským tlakem a očekáváním ze strany britské veřejnosti.“ Jenže s vděkem a pochopením se nesetkala. „Řekla mi, abych ji ušetřila svých rad, nechtěla mě poslouchat.“

Nyní již spolu v kontaktu nejsou, ale i tak má Nelthorpe-Cowneová poměrně dobrou představu, co bude dál. Američanka se po odstřižení od královny prý bude chtít vrátit k herectví. „Pochybuji, že by na světě byl producent nebo castingový režisér, který by nechtěl, aby se Meghan objevila v jeho filmu, televizním seriálu či v reklamní kampani,“ dodala sebejistě. 

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
82 fotografií