Osmnáct dní v měsíci musí Dominika brzy ráno vstávat do práce. „Dělám barmanku v restauraci v Palladiu a je to náročná práce. Vařím kávu, míchám koktejly... Všechno je na mně, kolegyně pak objednávky roznáší,“ řekla Aha!.

„Moje směny začínají v devět ráno a končím v osm večer. To ale znamená, že musím vstávat v šest hodin. Dojíždím totiž z Mníšku pod Brdy od kamarádky Šárky Rezkové, u které bydlím. Nasnídám se a pak musím patnáct minut pěšky na autobus, který jede do Prahy,“ popsala svůj ranní rituál. Ačkoliv je Dominika dcerou Karla Gotta (†80), který neměl o peníze nikdy nouzi, jezdí do práce MHD! „A dokonce jsem si pořídila Lítačku! Pražský kupon a ten doplňkový do Mníšku. Ale nevadí mi cestování s lidmi. Někteří mě vůbec neregistrují, jiní se na mě usmívají a zdraví mě. Hlavně tedy ženy,“ svěřila nám Gottová.

„Bar otevírá v deset, ale musím tam být hodinu před tím a vše připravit. Část týdne je pak zavíračka v sedm, od čtvrtka do neděle v osm. Jenže další hodinu pak uklízíme,“ popsala Gottová fakt, že dělá dvanáctky.

Aby se dostala rozumně domů, musí po směnách stihnout autobus do Mníšku v půl desáté večer ze Smíchova. „Ten je krátce po desáté hodině ve městě. No a já pak musím zase patnáct minut pěšky k domku. A to jdu úplnou tmou. Je to zápřah,“ vysvětlila, jak cestuje z práce. „Jednou mi přímo před očima přeběhl kanec a to jsem se fakt lekla,“ doplnila. Ačkoliv má náročné zaměstnání, cítí se dobře. „Jak už jsem říkala, jsem v Česku ráda, a hlavně: mám práci! Táta by měl ze mě radost,“ uzavřela se slzami v očích Dominika.

VIDEO: Dominika Gottová otevřeně v Blesku: Vím, že jsem tátu zklamala!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Dominika Gottová otevřeně v Blesku: Vím, že jsem tátu zklamala! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
101 fotografií