Mirka pekla pro světové osobnosti, jako jsou James Bond Daniel Craig (51) či německá kancléřka Angela Merkelová (65). Přesto je ze všech slavných mlsalů jejímu srdci nejbližší Gott. „A není to jen kvůli tomu, že je to taky Plzeňák, ale měla jsem možnost našeho božského Káju potkávat od svých pětadvaceti let,“ vzpomíná světově uznávaná cukrářka. „My jsme se potkali v restauraci Moskva na pražských Příkopech, ta už dávno neexistuje. Velmi rád tam chodil na obědy a měla jsem tu čest, že jsem mu osobně nosila crème caramel, který miloval,“ usmívá se Mirka při vzpomínce.

Společného toho měla se zpěvákem víc než dost. „Oba dva jsme tedy Plzeňáci, já jsem Slavíková, on je Slavík, oba malujeme obrazy a spojuje nás i vášeň pro sladké,“ směje se vítězka Velké ceny Paříže v přípravě svatebního dortu. Při zmínce o smrti milovaného zpěváka se jí do očí derou slzy. „Nebudete tomu věřit, ale já jsem ten den ráno na Facebooku...“ říká, ale dojetím nemůže dokončit větu. „Já to nerozchodím!“ povzdechne si. Až po chvilce pokračuje v načaté větě: „Vyskočila na mě fotografie s posledním dortem ode mě a já jsem začala psát, že mu ještě musím splnit jedno přání a přinést mu svoje bonbony... A vtom mi přišla zpráva, že Karel Gott zemřel! Úplně mě zamrazilo. Tak jsem to dopsala a změnila větu na – to už se stane v jiné dimenzi...“

Emigrační podfuk

V roce 1989 Mirka emigrovala do Jihoafrické republiky. Předcházel tomu ale úhybný manévr. „Svému manželovi jsem žádost o výjezd na Západ místo jeho ředitele podepsala já,“ vzpomíná Mirka s tím, že se to naštěstí neprovalilo. Momentálně žije v Nizozemsku i se svými dvěma syny. Za dcerkou ale musí až do Řecka.

VIDEO: Porotkyně Peče celá země plakala v Blesku kvůli Gottovi: Miloval moje bonbóny...

Video
Video se připravuje ...

Porotkyně Peče celá země plakala v Blesku kvůli Gottovi: Miloval moje bonbóny... Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
11 fotografií