Na stromku se ozdoby objevovaly od pátku 20. prosince, kdy do hrobu vdova Ivana (43) uložila urnu s ostatky Slavíka. Na jedné z ozdob se skvěl nápis Karel, na jiné bylo napsáno „Nejlepší tatínek“! Ta zřejmě byla dílem nejmladších dcer zpěváka, Charlottky (13) a Nellinky (11).

Adventní věnec od dcer, který se na pomníku objevil stejný pátek, zmizel už po vánočním úklidu hrobu. Ten s hřbitovní správou na Malvazinkách domluvila Ivana Gottová.

Dalším úklidem byla správa pověřena hned po Novém roce. Gottovi fanoušci, kteří chodívají na jeho hrob uctívat jeho památku, totiž pokládají květiny i do uliček, když pro ně nenajdou místo na přeplněné desce pod náhrobkem.

Žulový náhrobek

Vybudováním Mistrova žulového hrobu byli pověřeni akademický architekt Jiří Deýl a inženýr Pavel Štrunc. Rytina zpěvákovy podobizny a Slavíkův podpis vykládaný plátkovým zlatem jsou jednoznačnou dominantou náhrobku.

Zlatý slavík, podle něhož byla pojmenována legendární anketa hudební popularity, dohlíží na místo posledního odpočinku božského Káji z náhrobní desky.

VIDEO: Nejstarší dcera Karla Gotta Dominika u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
149 fotografií