Film s Julií Robertsovou (52) a Richardem Gerem (70) v hlavních rolích měl světovou premiéru v roce 1990 a od té doby byl Slavík jeho velkým fanouškem.

„Je to taková milá pohádka o tom, jak to v současném světě může dopadnout. Krásná Julia a bohatý Richard. No, trochu jsem mu záviděl...“ vtipkoval před lety Gott v rozhovoru pro Blesk.

„Ten snímek je dokonalý i díky skvělé hudbě. Roy Orbison byla vynikající volba,“ dodal. Sám přitom sedm let po premiéře titulní píseň přezpíval do češtiny.

Autorem textu se stal Miloš Skalka (72). Toho Karel v roce 1998 požádal, aby mu pomohl s definitivní sestavou už natočených písní pro své chystané album Ro(c)ky mého mládí. „Když jsem ho na Bertramce navštívil, přinesl kávu a hned pustil první nahrávku. Byla to Pretty Woman – ale anglicky,“ zavzpomínal pro Blesk známý diskžokej.

Gott věděl, že český text už existuje, ale jmenuje se Honem, honem (natočili ho Karel Zich a Lenka Filipová, pozn. red.), což se mu prý hrubě nelíbilo. Slavík prosazoval, aby píseň nesla jasný název Pretty Woman. Skalku pak napadlo pojmout text s odkazem na Romea a Julii. „Karel se zamyslel a pronesl – když jsi tak chytrej, tak mi to napiš! Stalo se. A byl to současně můj vůbec první český text pro Gotta,“ dodal Skalka.

Pretty Woman uvidíte 26. 12. ve 14:10 na Nově

VIDEO: Podívejte se na trailer ke kultovnímu filmu Pretty Woman

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na trailer ke kultovnímu filmu Pretty Woman youtube.com/Touchstone Pictures/bpž

Fotogalerie
33 fotografií