Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

První den jarmarku Blesku! Střípky ze zahájení originálních vánočních trhů

/
  • První den jarmarku Blesku! Střípky ze záhájení originálních vánočních trhů
    30. listopadu 2019 ● 05:01

    Otevřeno, odstartováno... VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU přivítal v pátek v devět ráno první návštěvníky a někteří přijeli opravdu zdaleka. Jen aby si nenechali uniknout start nejoriginálnějších trhů v Česku. Vánoční městečko ve 3. patře obchodního domu Kotva čeká i na vás, přijďte všichni!

  • 1.

    Kačenka (12): Prosím, přines mi pejska

    Na rodinný výlet vyrazily až z Teplic Kačenka Šroubová (12) s babičkou Miladou. A na jarmarku zamířily od brány na pravou stranu k Ježíškově poště. „Pošleme dopis Ježíškovi, ale vnučka tvrdí, že nic nepotřebuje,“ krčila rameny babička.

    Jenže Kačenka jedno velké přání má. Přála by si totiž pejska. „Zatím mám jen křečka Piškotka a pejska jen u babičky, ale mít vlastního by se mi moc líbilo,“ vysvětlila Kačenka, co by si nejvíc přála najít pod stromečkem. Dopis s razítkem tak putoval do speciální schránky...

    Vánoční jarmark Blesku
    Autor: fotoreportéři Blesku

  • 2.

    Přikrylovi: Ze Šumperska (nejen) pro sušenky

    Jako první na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU nakoupili hned po deváté manželé Ivana Přikrylová (50) a Milan Přikryl (70) z Bludova na Šumpersku. „Měli jsme s sebou Blesk, abychom měli ve vlaku co číst. Máme hodně dětí a vnoučat, tak musíme vybrat spoustu dárečků,“ řekla Ivana. A co si pořídili jako první? Bezlepkové sušenky a krekry.
    Vánoční jarmark Blesku
    Autor: fotoreportéři Blesku

  • 3.

    Maxík: Za tričko mám batůžek

    Na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU se už naděluje. Každý může přinést dárek, nechat ho zabalit, položit pod stromeček a pak si vybrat jeden z ostatních dárků!

    Jako první tuhle možnost včera využili Maxík Lukačovský (4) s tatínkem Honzou (36) z pražského Žižkova. „Přinesli jsme tričko a s taťkou jsem ho zabalil,“ chlubil se klučina. Sám si pak pod stromečkem rozbalil svůj dárek – batůžek. „Jééé, ten je hezký,“ radoval se.

    Vánoční jarmark Blesku
    Autor: fotoreportéři Blesku

  • 4.

    První svařáky

    Jarmark si nenechala ujít ani paní Růžena z Dražovic na Vyškovsku. Spolu s vnučkami si prohlédla stánek po stánku a obdivovala sváteční atmosféru. Nakonec se zastavila před obchodním domem ve stánku Wine baru Rustonka, který je společným podnikem vinařství Kolby a Reisten.

    Tam si objednala výtečný svařák a díky speciálnímu kuponu z pátečního deníku Blesk dostala ještě jeden zdarma. „Je výborný. A moc hezky to tu voní,“ byla spokojená.

    Vánoční Jarmark Blesku je v plném proudu
    Autor: Blesk:TONDA TRAN

  • 5.

    První návštěvníci

    Lidé všeho věku procházeli mezi prodejními stánky, zvědavě okukovali zboží, mámy pomáhaly svým ratolestem psát dopisy Ježíškovi, vybírat dárky pod stromeček a všude vládla opravdová adventní pohoda.

    Vánoční jarmark Blesku
    Autor: fotoreportéři Blesku

  • 6.

    Nikola: Přišla jsem si zamlsat

    Úplně první, kdo prošel vstupní branou jarmarku, byla Nikola Křitiková (30) z Prahy. A hned si pochvalovala sváteční atmosféru. „Krásné dekorace a stromečky perfektně naaranžované. Líbí se mi i výběr prodejců, jsou tady vážně originální věci.“ Nakupovat chtěla jen drobnosti. „Přišla jsem si totiž zamlsat. Miluju medovinu, med a další mňamky,“ usmívala se Nikola.

    Vánoční jarmark Blesku
    Autor: fotoreportéři Blesku

  • 7.

    Martina s dětmi: Nejsme tu naposledy

    Nasát předvánoční atmosféru a obhlédnout stánky s dobrotami a zkrátka si užít dopoledne. Proto na jarmark přišla Martina Bašová (28) s dcerou Markétkou (4) a synem Davídkem (4 měsíce). „Je úžasné, že Blesk s něčím takovým přišel. Určitě tady nejsme naposledy,“ slibuje Martina.

    Vánoční jarmark Blesku
    Autor: fotoreportéři Blesku
  • 8.

    První hvězdná návštěva

    Start VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU byl opravdu hvězdný! Vše nejlepší dorazila popřát patronka jarmarku Lucie Bílá. Ta na pódiu střídala Libuši Šmuclerovou, generální ředitelku vydavatelství Czech News Center, pod které Blesk patří.

    „My bychom chtěli letos lidem dopřát trochu jiné Vánoce, aby měli možnost zpomalit, zamyslet se, vnímat energii dárků, do nichž se otiskla myšlenka toho, kdo je vytvářel,“ oficiálně zahájila jarmark Šmuclerová.

    Zaplněné vánoční městečko bavila historkami moderátorka večera Zuzana Bubílková, která rozesmála i ředitele obchodního domu Kotva Marka Vavřinu. A pak už pódium patřilo zpěvákovi Laďovi Kerndlovi....

    Aktuální program si prohlédněte na jarmark.blesk.cz!

    VIDEO: Zahájení Vánočního jarmarku Blesku

    Video
    Video se připravuje ...

    Zahájení Vánočního jarmarku Blesku Blesk TV

    Vánoční jarmark Blesku: Lucie Bílá a generální ředitelka Libuše Šmuclerová
    Autor: Tonda Tran

    Fotogalerie
    89 fotografií

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy