Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zázrak: Máma mohla poprvé políbit syna, který se narodil bez kůže a se srostlými očními víčky

Autor: shp - 
11. října 2019
20:34

Narodil se na Nový rok bez kůže na velké části svého těla. Jeho víčka jsou dosud srostlá. S malým Ja'barim Grayem (10 měsíců) se osud vůbec nemazlil. Vypadalo to, že si pro něj brzy přijde smrt. Miminko se však nedalo a stále bojuje. Po inovátorské transplantaci kůže ho dokonce konečně mohla maminka poprvé obejmout a políbit.

Po narození Ja'bariho přišel šok. Nebohé miminko přišlo na svět bez kůže na spoustě částí těla a vážilo pouhých 1,4 kilogramu. K tomu mělo srostlé obočí. „Doslova neměl od krku dolů zepředu i zezadu žádnou kůži. Dokonce neměl kůži i na částech nohou,“ řekla maminka Priscilla Maldonadová z texaského San Antonia podle webu The Sun.

Lékaři řekli zdrcené matce, že se ve Spojených státech narodily pouze dvě další miminka se stejným zdravotním stavem. A obě bohužel zemřela. Priscilla se obávala, že jejího syna potká stejný osud. Zatím se tak ale nestalo. Miminko ukázalo, že je velmi statečné. Absolvovalo úspěšnou transplantaci kůže, která byla vypěstována v laboratoři.

Malý bojovník

Nyní váží už 5,9 kilogramu. I když nemá zdaleka vyhráno a víčka se ani na druhý pokus nepodařilo oddělit, maminka si ho mohla po transplantaci konečně pochovat. Objala ho a věnovala mu polibek. Priscilla tvrdí, že její syn, jehož jméno znamená v překladu bojovník, je na světě z důvodu, aby tu byl se svou rodinou.

Kdyby jeho smyslem nebylo tu být, už by byl pryč po narození nebo ještě dříve. Má poslání tu být. Jaké, se dozvíme v budoucnu,“ prozradila maminka. Okamžik, kdy mohla poprvé pochovat svého syna, byl pro ni zlomový. Ja'bari na její dotyk výrazně a pozitivně zareagoval, i když se nemohl na maminku podívat.

Chlapeček nevidí, ale reaguje

Zahřálo mě to u srdce, protože plakal, když ležel. Ale jakmile jsem ho vzala a dotkli jsme se a já si ho položila na hruď, plakat přestal. Teď už ho můžete políbit, dotknout se ho a dělat všechny tyhle věci. Může nyní nosit své první oblečení a vydává zvuky jako normální děti. Reaguje na nás. I když nás nemůže vidět, reaguje na nás,“ uzavřela Priscilla, která prosí ve sbírce o pomoc s uhrazením nákladů za léčbu jejího chlapečka.

Pozor, galerie obsahuje realistické snímky vážně nemocného miminka.

 

 

zapletalikovi ( 13. října 2019 23:43 )

Klidně si o mně myslete co chcete, ale chudák to malé. Nebude moct používat ruce, nejspíš ani nohy, nevidí a pravděpodobně neslyší. Celý život bude odkázaný na rodiče a péči jiných. Já bych se spíš modlila aby bezbolestně odešel.

y1xcvbnm ( 11. října 2019 21:33 )

jestli tohle utrpení připadá někomu rozumné, pak nevím.

Zobrazit celou diskusi