Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mareček (3,5) utekl z brněnské školky a sám došel až domů. Případem se už zabývá inspekce

Autor: shp - 
17. září 2019
20:27

Představte si ten šok! Myslíte si, že vaše malé dítě je pod dohledem ve školce, ale pak uslyšíte u dveří zvonění a ono stojí přímo za nimi! Přesně to zažil otec teprve tři a půl roku starého Marečka z Brna. Případem, který mohl skončit tragicky, se už zabývá Česká školní inspekce.

Koukal jsem, jestli ho ze školky dovedli. Nedokázal jsem si vysvětlit, co tam dělá,“ řekl FTV Prima Marečkův otec Pavel o tom, co mu proběhlo hlavou, když se před dveřmi objevil jeho syn. Pak si ale uvědomil, že je zcela sám.

Ředitelka: Je nám to líto

Při cestě domů musel přitom překonat čtyřproudovou silnici. „Musel přejít dvě silnice, z nichž jedna je hodně frekventovaná,“ dodal tatínek. „Bohužel tahle situace skutečně nastala. Je nám to velice líto, ale bohužel tak to je,“ reagovala ředitelka školky Lenka Čoubková.

Nyní se případem zabývá městská část Brna i Česká školní inspekce. Chce zabezpečení školky a celý systém zkontrolovat. Cílem je zajistit, aby se podobný případ už nikdy neopakoval a děti byly ve školkách v bezpečí i před svou vlastní zvídavostí.

Kontrola inspekce

Vykonáme v té dané školce kontrolu, kde se zaměříme na ten incident. Jak je možné, že se něco takového stalo. Jak má škola nastavená pravidla pro prevenci takovýchto událostí,“ prohlásil Ondřej Andrys, náměstek školního inspektora.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání