Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mareček (3,5) utekl z mateřské školky: Cestou domů musel překonat čtyřproudovou silnici!

Mareček (3,5) utekl z mateřské školky: Cestou domů musel překonat čtyřproudovou silnici!
Mareček (3,5) utekl z mateřské školky: Cestou domů musel překonat čtyřproudovou silnici!  (Autor: FTV Prima)
Autor: chal - 
16. září 2019
20:41

Pořádnou dávku samostatnosti projevil teprve 3,5letý Mareček z Brna. Chlapec letos začal chodit do školky a svým učitelkám přidělal pár vrásek hned na začátku školního roku. Mareček se totiž první školní den sebral a odešel pěšky domů. Malému uprchlíkovi se naštěstí nic nestalo.

Na první den svého malého syna Marečka ve školce rodiče z Brna asi jen tak nezapomenou. Synek totiž ze školky utekl a došel pěšky domů. Když chlapec zazvonil na zvonek, překvapení rodiče si nejdřív mysleli, že jde o nějaký vtip. „Koukal jsem, jestli ho ze školky dovedli. Nedokázal jsem si vysvětlit, co tam dělá,“ popsal televizi Prima tatínek Pavel prvotní pocity.

Vzápětí jim ale došlo, že se nejedná o příliš humornou situaci a zavolali do školky. Ředitelka školy ani učitelky o absenci dítěte nevěděly! Cestu ven ze školky neměl Mareček složitou, stačilo jen otevřít vchodové dveře a branku, které byly odemčené.

Pak následovala asi 400 metrů dlouhá cesta, během které musel Mareček například překonat čtyřproudovou silnici. Pod ní byl naštěstí podchod, chlapci se tak nic nestalo a po pár minutách už zvonil na zvonek.

Ředitelka školy učitelky, které měly na dítě dohlédnout, potrestala. Svůj díl viny ale podle ní nesou i rodiče, kteří s chlapcem první školní den ve školce nezůstali o něco déle a učitelkám nesdělili, že je Mareček hyperaktivní. Jedno je jisté – na malého útěkáře už si budou učitelky dávat větší pozor.