Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spása pro »skleněnou« holčičku (6): Čtenář Blesku dal Adélce 300 tisíc!

Autor: J. Doležal, M. Malá - 
16. září 2019
05:00

Anděl v podobě čtenáře Blesku! Příběh Adélky (6) z Brna, které nevyléčitelná nemoc láme kosti v těle, dojal Antonína (63) z Berouna. Tak moc, že se rozhodl pomoci. Nemocné dívence přivezl dar 300 tisíc korun!

„Hned, jak jsem uviděl v Blesku článek o Adélce, nedal mi spát. Četl jsem ho neustále dokola a pořád jsem se k němu vracel. Pak jsem si řekl, že té malé přece musím pomoci, aby měla snazší život,“ popisoval Antonín. Vybral obnos a vypravil se do Brna, kde holčička žije s rodiči v sociálním bytě.

Velké překvapení

Rodiče holčičky nutně potřebují peníze na auto, kterým by dcerku mohli vozit po lékařských vyšetřeních. Že přijede návštěva, rodina nemocné holčičky předem věděla. O velkorysém finančním daru však neměla ani tušení.

Když Antonín před reportéry Blesku předával mamince Adélky Kamile obálku plnou bankovek, úplně oněměla. „Vůbec nevím, co říct. To snad ani nemohu přijmout, tolik peněz, jste přece důchodce,“ nemohla uvěřit. Se slzami v očích štědrého dárce objala a políbila. „Já vám dám aspoň pusu,“ řekla s pláčem.

Do lázní i do školy

Peníze zlepší holčičce život. Tak, jak si štědrý důchodce přál. „Použijeme je na nákup auta, které nutně potřebujeme, abychom se mohli dopravovat do lázní, do nemocnice, do školky a od příštího září i do školy,“ vypočítala matka dívenky. „Jsem velmi ráda, že díky Blesku se podařilo něco tak úžasného. Moc vám všem děkujeme. Jsme opravdu vděční,“ dodala dojatá máma.

VIDEO: Pan Antonín dal nemocné Adélce štědrý finanční dar.

Dostal obrázek

Antonín Blesku přiznal, že ze setkání měl trošku strach. „Nevěděl jsem, jak dárek ode mě přijmou. Teď jsem si ale oddychl a mám radost, že jsem pomohl dobré věci,“ řekl šlechetný dárce. Neodjel s prázdnou. Od Adélky a její maminky dostal na rozloučenou zarámovanou fotografii. 

Požehnání od manželky

Na rozhodnutí, zda pomoci nemocné Adélce, nebyl Antonín sám. „Dostal jsem požehnání od manželky Jitky (73). Máme dvě děti, pět vnoučat a tři pravnoučátka. Všichni jsou zabezpečení a my dva o žebrácké holi také nepůjdeme,“ ujišťuje.

Zmutovaný gen

Nevyléčitelnou nemoc zvanou osteogenesis imperfekta, kterou Adélka má, způsobuje zmutovaný gen, zodpovědný za tvorbu kolagenu typu I. Dochází tak ke ztrátě pružnosti a pevnosti kostí.

Pokud byste chtěli Adélce pomoci, můžete poslat peníze na transparentní účet  000000-3196976083/0800