Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Monika Babišová s puntíky i v kabátech za statisíce: Premiérova žena okouzluje ve světě

  • Autor: Mii - 
    6. 9. 2019
    06:00

    Vypadá vždy upraveně, je oblečená podle aktuálních trendů a zahraniční státníci na ní mohou oči nechat. Monika Babišová, manželka premiéra Andreje Babiše (ANO), se stala nefalšovanou módní ikonou. Jakmile s předsedou vlády někam vyrazí, její oděv je skoro stejné téma jako o čem bude její muž jednat. Připomeňme si, v jakých modelech za poslední měsíce Česko reprezentovala.

  • 1.Turecko ve znamení puntíků

    Pro první příklad nemusíme daleko do historie. Monika tento týden doprovázela svého muže na státní návštěvě Turecka, a jak je jejím zvykem, vzala si s sebou několik slušivých outfitů. Zaujala hned na letišti při nastupování do vládního speciálu, kde byla oblečená do béžových šatů s výraznými černými puntíky a páskem. Byl to letní model, přeci jen odlétali do teplé země.

    V šatech pokračovala i v následujících dnech. Druhý den byla vyfocena, jak kráčí s Babišem tureckou vládní budovou a je oblečena do dlouhých černých saténových šatů. Nechybí obrovské sluneční brýle, které jí zakrývají celý obličej.

    Černé šaty si vzala i na setkání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem a jeho manželkou. Jen tyto mají krajkované rukávy s velkou mašlí a jsou formálnější. Model obohatila perlovými náušnicemi. A na „pobíhání“ po Istanbulu pak Monika zvolila bílé splývavé šaty ze vzdušného materiálu. V nich navštívila i místní mešitu, kde musela své vlasy zakrýt šátkem.

    Monika Babišová na návštěvě Turecka: Setkala se s manželkou prezidenta Erdogana, užívala si na místním tržišti a navštívila mešitu. Monika Babišová na návštěvě Turecka: Setkala se s manželkou prezidenta Erdogana, užívala si na místním tržišti a navštívila mešitu. | reprofoto Instagram / Úřad vlády ČR

  • 2.Šedočerné Maroko

    Do země, kde převládá muslimská víra, doprovázela Monika svého muže i v prosinci minulého roku. Pár byl na státní návštěvě Maroka, které je Babišovi mimořádně blízké – na konci 80. let minulého století tu působil jako obchodní zástupce pro jistou bratislavskou firmu, která se nakonec stala součástí Agrofertu.

    Monika na tento výlet zvolila střídmé oblečení, pravděpodobně kvůli všudypřítomné muslimské víře. Odlétala v dlouhém šedočerném kabátu a po Maroku následně chodila v saku, sukni a haleně stejné barvy. Svou lásku k módě se jí podařilo ale projevit i zde, když se šla podívat do mauzolea Mohameda V., vlasy si zahalila výrazným vzorovaným šátkem.

    Manželka českého premiéra Monika Babišová po návštěvě mauzolea Mohameda V. v Maroku Manželka českého premiéra Monika Babišová po návštěvě mauzolea Mohameda V. v Maroku | Pavel Mikeska

  • 3.Opulentní setkání s Donaldem Trumpem

    Jistým vrcholem Babišových zahraničních cest a módních kreací Moniky byla návštěva USA, během které se pár setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho ženou Melanií. Pozornost si tehdy vyžádali Babišovi nejen v českých médiích, ale i světových – za americkým prezidentem přijel miliardář, který je bohatší a také má výrazně mladší, velmi pohlednou ženu, což mnohé komentátory zaujalo. Porovnávání na sebe dlouho nenechalo čekat.

    Monika to tušila a své oblečení pečlivě konzultovala se svým stylistou Filipem Vaňkem. Také kvůli němu tzv. rozbila prasátko, protože jen kousky, ve kterých se objevila před fotografy, vyšly téměř na půl milionu korun. Za to pořídíte například nový vůz Škoda Octavia. Ale Babišovi s podobnými výdaji nemají problém.

    Zaujal například Moničin bílý kabát s kožešinovým límcem značky Fendi, který vyšel na 105 tisíc korun. V ruce má exkluzivní hnědou kabelku Hermes Birkin s odhadovanou cenou 270 tisíc korun. Boty na podpadku značky Farragamo pak lze nakoupit za 19 800 korun. Ani na ležérním oblečení navíc našetřila. Bavlněný svetřík a sukně se zelenobílými geometrickými vzory, ve kterých seděla v letadle, vyšly dohromady na 38 tisíc korun.

    Podobně exkluzivní byly kousky, které Monika (respektive Vaněk) zvolila do samotného Bílého domu. Výrazný byl její starorůžový kabát rovněž značky Fendi dosahující ceny 135 tisíc korun. Zajímavost – kabát Melanie Trumpové byl o 100 tisíc korun levnější. Babišová si také oblékla lodičky Jimmy Choo za několik desítek tisíc korun a smetanové šaty z kolekce Victoria Beckham za 45 tisíc korun.

    Monika Babišová s Melanií Trumpovou v Bílém domě 7-3-2019 Monika Babišová s Melanií Trumpovou v Bílém domě 7-3-2019 | Instagram Monika Babišová

  • 4.Slzy a máky v Izraeli

    Luxusní kabáty nenechala Monika doma ani při cestě do Izraele. Vytáhla hned tři, ve kterých oslnila izraelského velvyslance Martina Stropnického s jeho manželkou Veronikou Žilkovou. První byl zelený se srdíčky od její oblíbené značky Fendi. Prodával se za 150 tisíc korun.

    Druhým byl sytě červený kabát, pod který si Monika vzala černý svetr, kalhoty a pro ni nezvyklé boty typu kanady. Návštěvu zakončila posledním černým kabátem, na kterém byly vyšité červené máky a liška. Trochu si jej potřísnila slzami, jelikož jak se tehdy přiznala Blesk Zprávám, při návštěvě Muzea dějin holocaustu se rozplakala. Emoce byly příliš silné.

    Monika Babišová v Izraeli střídá kabáty. Premiér Babiš si jarmulku dal nejdřív na hlavu, pak ji strčil do kapsy (19. a 20. 2. 2019) Monika Babišová v Izraeli střídá kabáty. Premiér Babiš si jarmulku dal nejdřív na hlavu, pak ji strčil do kapsy (19. a 20. 2. 2019) | Blesk - Aneta Schürgerová a Jakub Veinlich

  • 5.Formálně pojaté Německo

    Monika nechyběla ani při návštěvě Babiše v sousedním Německu, která se konala přesně před rokem. Premiérský pár se setkal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a absolvoval pietní akt u Berlínské zdi. Babišová tehdy zvolila šedý kostýmek s lodičkami na vysokém podpatku. Její upravený vzhled nenarušily ani demonstrace proti jejímu muži, které se v tu chvíli v Berlíně konaly.

    S Merkelovou se pak Monika během německé cesty setkala ještě jednou na hudebních slavnostech v Bavorsku. Jelikož šlo o sérii koncertů klasické hudby, Babišová přišla ve formálních dlouhých bílých šatech s odhalenými zády. A vyfotila si v nich s německou kancléřkou selfie.

    Babišovi na opeře v Německu. Babišovi na opeře v Německu. | Blesk-Jan Neomillner

  • 6.Večerní róba v Rakousku

    Za hudbou vyrazili Babišovi jen o pár dní později i v Rakousku, konkrétně v Salzburgu. Premiér zde jednal s tehdejším rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem a britskou expremiérkou Theresou Mayovou.

    Na tamní festival vážné hudby pár zavítal hned dvakrát, nejdříve v poledne, kdy Monika zvolila upnuté dlouhé růžové šaty zvýrazňující její postavu. Následně večer s cílem poslechnout si operu Kouzelná flétna od Wolfganga Amadea Mozarta. To už se Babišová oblékla formálněji a dorazila v černých večerních šatech s vlečkou.

    Andrej a Monika Babišovi vyrazili na operu v Salzburgu. Hrál se Mozart - Kouzelná flétna. Andrej a Monika Babišovi vyrazili na operu v Salzburgu. Hrál se Mozart - Kouzelná flétna. | Facebook A. Babiše

  • 7.Svítivě žluté Finsko

    Úplně poprvé si státní návštěvu Monika Babišová vyzkoušela ve Finsku. V českém prostředí to bylo lehce nezvyklé, partnerky předchozích premiérů buď své muže na cesty nedoprovázely, nebo nebyly vidět. Oproti tomu Monika si na první cestu vzala svítivě žlutý kostýmek s vysokými jehlami a bylo vidět, že si svou pozici užívá.

    V Helsinkách oblékla také bílé šaty s velkou sukní a barevnými motivy na ní. Svým vzhledem ve finské metropoli zapůsobila. „Moc jí to slušelo a udělala na mě i s manželem dobrý dojem. Mluví navíc moc dobře anglicky,“ uvedl jeden z účastníků neformální části ekonomického fóra, které se tehdy konalo.

    Vysmátá fotka z vládního speciálu. Při cestě do Finska vzal Babiš poprvé v premiérské roli Moniku s sebou. Vysmátá fotka z vládního speciálu. Při cestě do Finska vzal Babiš poprvé v premiérské roli Moniku s sebou. | Facebook / Andrej Babiš

cezar8 ( 8. září 2019 09:11 )

marmat ( 6. září 2019 17:40 )

Neohlížej se samozřejmě, jestli z letadla vystoupil TLUMOČNÍK...
Můžou jít rovnou "sami" JEDNAT i "poklábosit" I každý zvlášť !!!!!!

marmat ( 6. září 2019 17:37 )

Specielně ten první/aktuální snímek je famózní.....Sladění POHODÁŘI....

marmat ( 6. září 2019 17:32 )

rentierskej : Jste Šípková Růženka z NDR ?????

marmat ( 6. září 2019 17:28 )

cesky_novinar:Jinak řečeno...my jsme si vůbec neuvědomovali,jak máme laťku na politiky proklatě nízko !!!
Sobotka i Nečas nás zajímali pouze tehdy až opravdu "excelovali"!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa