Konkrétně se jednalo o královnu Sophii Charlotte, která žila v letech 1744 - 1818 a měla afroamerické kořeny. Poté, co si vzala za muže krále Jiřího III., přivedla na svět celkem patnáct dětí! 

„Nemyslím si, že si kdejaký vězeň přeje svobodu tolik, jako já si přeji vidět světlo na konci tunelu. Byla bych ráda, kdyby to bylo naposledy," prohlásila před svým čtrnáctým porodem královna Charlotte v dopise své přítelkyni Lady Charlotte Finchové. Bylo tak jasné, že by se mnohem raději věnovala vládnutí než plození potomků. Zatímco Charlotte přivedla na svět patnáct dětí, manžel vévodkyně Meghan, princ Harry (34) se zase nedávno nechal slyšet, že bude rodičem maximálně dvou potomků.

O svém afroamerickém původu se Meghan v loňském roce rozpovídala v magazínu Elle. „Můj tatínek je běloch a maminka afroameričanka. Takže i já jsem napůl běloška a napůl černoška," prozradila tehdy čerstvá vévodkyně Meghan. O svém původu se však dříve bála mluvit.  „Je pro mě mnohem snazší se bavit třeba o tom, který make-up mám radši, nebo jaká scéna, kterou jsem točila, se mi nejvíce povedla," dodala Meghan.

Se svou identitou v mládí hodně bojovala. Moje střední škola byla rozdělená na skupinky: černé dívky a bílé dívky, holky z Filipín a z latinské Ameriky. Jako míšenka jsem zapadala tak nějak mezi," přiznala vévodkyně v minulosti na svém blogu. Její tatínek Thomas Markle potkal svou nastávající manželku Doriu v roce 1970 a o 11 let později si ji vzal za manželku - tedy ve stejný rok, kdy přišla Meghan na svět. 

I přesto, že je Meghan veřejností oslavována za bourání hranic v královské rodině, i v dnešní době se neustále setkává s rasismem. Například jen několik dní po porodu jejího prvního potomka přirovnal známý britský moderátor Danny Baker (62) jejího synka Archieho k opici!

Na twitter zaslal fotografii, na níž přirovnával nově narozeného syna Meghan a Harryho k šimpanzovi! I přesto, že příspěvek rychle odstranil, černobílá fotografie, na které pár vede za ruce malého opičáka, vyvolala vlnu pohoršení. Do popisu totiž napsal: „Královské miminko opouští nemocnici."

Fotografie, kterou moderátor umístil na svůj Twitter, na které přirovnává Archieho k šimpanzovi
Autor: Twitter

VIDEO: Meghan Markleová vs. Kate Middletonová: Jaký je mezi nimi rozdíl?  

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

Fotogalerie
59 fotografií