Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Partnerka se teď o mě bojí: Svěřil se Blesku čistič Miloslav odsouzený za dvě vraždy

Autor: zš, yks - 
5. srpna 2019
05:10

Miloslav Černý je muž známý tím, že v rekordním čase vyčistil graffiti na Karlově mostě a nově také tím, že v minulosti zavraždil svou manželku a jejího tehdejšího partnera. O své současné situaci se nyní vyjádřil pro Blesk. Přiznává, že vyjít s pravdou ven nebylo vůbec lehké, a v neposlední řadě také to, že jeho nejbližší o něj teď mají trochu obavy.

V pátek uveřejnil server iDNES obsáhlý rozhovor, ve kterém se Miloslav Černý doznal ke spáchání vraždy své manželky a jejího partnera. „Vzhledem k mé minulosti, a především při myšlence na rodiny obětí mého trestného činu, za který i po takřka dvaceti letech cítím obrovskou vinu a nikdy nepřestanu, jsem se rozhodl zveřejnit tuto část svého života, protože jsem cítil, že veřejnost, která mě za (z mého hlediska logický) pracovní úkon oslavovala, má právo se i tuto informaci dozvědět,“ sdělil Černý Blesku na otázku, proč se rozhodl svůj příběh zveřejnit.

Zlom přišel s policií

Zlomovým okamžikem, byl podle něj moment, kdy policie začala hledat člověka, který odstranil ze starobylého mostu právě zmíněné graffiti. Tehdy promluvil o tom,že vyčištění nápisu je jeho práce. „Veřejně jsem se k tomuto aktu přihlásil, protože jsem zjistil, že mě policie hledá, a v situaci, kdy tato informace projde více služebnami a přes velké množství lidí, nebylo možné zůstat v utajení,“ vysvětlil Blesku Černý.

Takový zájem jsem nečekal

„Nečekal jsem tak velký zájem, a v žádném případě jsem si nepřál nezaslouženou ,glorifikaci‘ mé osoby,“ vysvětluje Černý. Jak už konstatoval dříve, vyjít ven s pravdou a promluvit o své kriminální minulosti nebylo nic jednoduchého. Muž to vysvětlil lapidárně. Není úplně jednoduché přijít před kameru a říct: hele, jsem dvojnásobný vrah,“ ale dodal také, že mu díky veřejnému doznání současně spadl obrovský kámen ze srdce, a to přestože nedosáhl odpuštění těch, které jeho činy zasáhly nejvíce, tedy pozůstalých po svých obětech.

Cítím vinu, čas nevrátím

Černý se svého času pokoušel kontaktovat i poškozené rodiny. „Pokusil jsem se o kontakt prostřednictvím pracovníků probační a mediační služby, ale neúspěšně, což chápu,“ říká a doplňuje, že alespoň uhradil veškeré materiální škody určené soudem. „S touto vinou se nikdy vyrovnat nemohu. A protože nejde vrátit čas a zařídit, abych to byl nikdy neudělal, snažím se žít správný život, pomáhat a dělat dobré věci,“ řekl Černý Blesku.

Rodina rozhodnutí respektuje

Jeho nejbližší na jeho následné doznání neměli zdaleka tak jednoznačný pohled jako on. Koneckonců ho učinil bez jejich vědomí. Muž se obával, že s jeho rozhodnutím nebudou souhlasit, ale nakonec byl asi příjemně překvapen. „Není jim to příjemné, ale respektují mé rozhodnutí,“ řekl Černý. Totéž ostatně podle něj platilo i pro jeho partnerku. „Má o mne obavy, ale rovněž mé rozhodnutí respektuje,“ dodal pro Blesk.

 

 

 

 

Monikay ( 5. srpna 2019 13:22 )

postavil se k tomu dobře, odseděl si, maká. ale dvojnásobnou vraždu považuji za tak hrozný zločin, že si to vlastně odsedět nejde. každý se prostě musí sám rozhodnout než někoho usmrtí.

PPP150W ( 5. srpna 2019 13:06 )

A v čem tví ta podobnost?

avina ( 5. srpna 2019 12:42 )

Znám podobné osudy. Syn Čáslavské,otcovrah. Dostal od Havla milost, vyžádanou ze známosti. Vzal 2 malým dětem otce,ženě muže. Odešel do ciziny......Nebo 7 násobní vrazi Mašíni. Dostali vyznamenání, zdrhli za hranice a na vlast zapomněli. Zanechali smutné osudy postižených.

AliAlice ( 5. srpna 2019 10:18 )

U mě je to rovnej chlap.Napsal co udělal v mládí, a za co si odpykal trest,teď udělal záslužný čin,tak o čem je řeč ?? O vyčistění stěny,nebo o jeho minulosti,kterou má podle mě srovnanou...Vyfoukl kšeft památkářům,a zadarmo,a to někomu sakra vadí ...

paralenka ( 5. srpna 2019 10:08 )

Vadí mi, že Plesk (a nejen Plesk) nyní ke každému titulku či článku o tomto muži přidává onen přídomek "dvojnásobný vrah". Byl odsouzen, řekl pravdu, důvody chápu - hledala ho policie a kdejaký bulvár by to stejně vyšťáral, za prachy by ho rádi práskli vězenští spolubráchové. Předpoklady se naplnily - bulvár se v tom rochní jako prasata v bahně, než zase objeví další nechutnosti. Ano, Bůh prý odpouští, příbuzní ne, ale on už je i tak potrestán doživotně, svědomí je potvora, tak ho už proboha nechte být!!! Asi měl předpokládat, co může nastat, a na celý most se vykašlat, Praha vyhazuje miliardy a jedna nevýhodná smlouva s památkáři ji nezlomí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání