Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřel král kávy milované i Čechy: Dal jsem tomu všechno, promiňte, napsal

31. července 2019
17:34

Hlavní představitel celosvětově známého řetězce kaváren Café Coffee Day, který má pobočky také v České republice, Ind V. G. Siddhartha byl nalezen mrtev v řece u pobřežního města Mangalúru. Po necelých dvou dnech horečného pátrání se tak potvrdily nejhorší obavy. Údajně po sobě zanechal dopis na rozloučenou, ve kterém obvinil ty, kteří mají za jeho tragický konec nést nejvíce zodpovědnosti.

Už od pondělního večera pátrala indická policie po miliardáři V.G. Siddhartovi poté, co vystoupil ze svého auta nedaleko mostu nad řekou Netravati a jeho mobilní telefon byl náhle nedostupný.

O den později zveřejnila jeho společnost Coffey Day Enterprises dopis, ve kterém magnát údajně popisuje enormní tlak, jemuž byl vystaven, a také omluvu za to, že za sebou zanechává ty, kteří mu dali důvěru.

Hovořil o obrovském nátlaku daňového úřadu a o tom, že podlehl situaci. Dopis byl datován 27. července 2019. „Rád bych řekl, že jsem tomu dal všechno,“ stojí v dopise, údajně podepsaném magnátem.

Ve středu se potvrdily nejhorší obavy. Místní policie totiž našla jeho tělo a potvrdila CNN, že se jedná skutečně o kávového magnáta. Siddhartha byl hlavou celosvětového řetězce kaváren a obchodů s kávou, který má více než 1700 poboček po celém světě, včetně několika kaváren v České republice.

Společnost vydala kondolenci adresovanou mužově rodině a ocenila jeho bezkonkurenční energičnost, vizionářství a encyklopedické znalosti obchodu.

prycsnima ( 1. srpna 2019 09:03 )

Měl požádat vo asyl u Makrely a mohl v klidu dožít za podpory německého pracujícího lidu.

pupak_1 ( 31. července 2019 23:52 )

A to měl problém jen s finančákem.
Předpokládám, že se v Indii nemusí platit výpalné státu, ve formě tzv.sociálního pojištění za zaměstnance, jinak by se utopil už dávno.

jago ( 31. července 2019 21:14 )

Jo, jo: "Celé generace pracují v zaměstnáních, která nenávidí, jen proto, že si pak mohou koupit to, co ve skutečnosti nepotřebují.“ (Klub rváčů)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání