Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čistič graffiti zavraždil manželku s milencem! Umyl Karlův most a přiznal temnou minulost

Aktualizováno -
2. srpna 2019
23:14
Autor: chal - 
2. srpna 2019
22:18

Aféra ohledně graffiti na Karlově mostě, které následně Pražan Miloslav Černý (49) partyzánsky bez povolení úřadů vyčistil, má šokující pokračování. Lidem opěvovaný hrdina-čistič má na rukou krev. Miloslav Černý před dvaceti lety spáchal dvojnásobnou vraždu, když zastřelil manželku (†27) s jejím milencem (†30)! Miloslav ve vězení strávil jedenáct a půl roku, podle svých slov měl však ve vězení být ještě déle!

Z Miloslava Černého se na několik dní stal lidový hrdina. Davy ho blahořečily za to, že během dvou hodin vysokotlakou tryskou očistil Karlův most od graffiti, kterým ho zohavili dva němečtí vandalové.

Jenže sám čistič říká, že žádný přehnaný vděk nežádá. V životě Miloslava Černého je obrovská kaňka, kterou už nikdo nevymaže. Dvojnásobná vražda manželky a jejího milence. Miloslav Černý svou temnou minulost odhalil v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Od hrůzných událostí života pana Černého uběhlo už dvacet let. „V roce 1999 jsem procházel vážnou životní krizí, kterou jsem absolutně nezvládl a udělal jsem asi to nejhorší, co v životě udělat jde,“ řekl Černý iDNES s tím, že se tehdy během rozvodu s manželkou rozhodl násilně ukončit její i svůj život. Vzal tedy pistoli a vydal se za ženou.

Stalo se však něco, co Miloslav neočekával – našel ženu s milencem a podle svých slov emočně selhal. Zlomený muž manželku i jejího milence zastřelil a prostřelil si hlavu. Shodou náhod však těžké zranění přežil. „Nicméně jsem byl za tento čin oprávněně odsouzen k sedmnácti letům odnětí svobody, z nichž jsem ve vězení strávil jedenáct a půl roku,“ popsal webu..

Dobu za mřížemi strávil Miloslav v Českých Budějovicích, Brně, Valdicích a na pražské Ruzyni. Vězení opustil v roce 2012 a od té doby žije, kromě krátkého pobytu ve Velké Británii, v Praze. Podle svých slov se snaží, aby měl jeho život nyní „nějaký širší rozměr“.

Za mřížemi se Miloslav snažil sekat latinu a čas věnoval studiu. Udělal gymnázium, získal několik výučních listů a rekvalifikačních kurzů, a dokonce studoval Teologickou fakultu Univerzity Karlovy. Vysokou školu nedodělal kvůli propuštění na svobodu. Dnes Miloslav lituje, že studium nedokončil. „Udělal jsem chybu, měl jsem tam ještě půl roku zůstat a měl bych ji dodělanou,“ vysvětlil iDnesu.

Přestože nyní žije Miloslav řádným životem a má novou rodinu, odpovědnosti za temnou minulost se nezříká. „Ano, jsem velký darebák, který v životě spáchal dvojnásobnou vraždu a jsem za ni plně odpovědný,“ řekl Miloslav serveru v doznání, které bude jistě mnoho lidí šokovat.

Uživatel_5459497 ( 10. července 2021 09:15 )

Uživatel_5459497 ( 10. července 2021 09:14 )

To mluvíš o sobě?

Uživatel_5459497 ( 10. července 2021 09:13 )

Přestaň používat argumenty ad hominem.

Uživatel_5459497 ( 10. července 2021 09:11 )

Souhlas.

Uživatel_5459497 ( 10. července 2021 09:08 )

Tomu, co novináři praktikují, se říká kritické myšlení. O něco rychleji vyčištěná památka nestojí za dva lidské životy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání