Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nadaná studentka (†24) spáchala sebevraždu: Předávkovala se kofeinem!

Autor: Daniela Štěpánová - 
28. července 2019
15:16

Sophia byla krásná, talentová a měla před sebou slibnou kariéru v biomedicíně. Na první pohled vypadala šťastná, měla milujícího přítele i rodinu. Vysílala však varovné signály, které byly vyslyšeny až příliš pozdě. Vzala si život způsobem, k němuž využila své znalosti, získané při studiu.

„Tohle je můj poslední víkend na planetě Zemi,“ napsala zbědovaná studentka biomedicíny na internet a následně se předávkovala extrémní dávkou kofeinu. Sophia Benningová (†24) zemřela na půdě britské Salfordské univerzity poté, co na sociální síti Reddit zveřejnila několik trýznivých příspěvků o svém trápení.

 „Už jsem unavená z nanášení této falešné fasády. Jsem unavená z nasazování falešného úsměvu, když uvnitř umírám,“ napsala na Reddit extrémně nadaná a inteligentní studentka. V dalším příspěvku stálo: „Před začátkem příštího týdne. Jsem připravená odejít. Nic mi nezbylo. Nemohu přestat myslet na sebevraždu, POTŘEBUJI jít.“

Byla nalezena mrtvá letos 19. března, až nyní však vyšla najevo příčina smrti. Zemřela po požití několikanásobných smrtelných dávek kofeinu. Sophia totiž využila své odbornosti v biomedicíně k objednání toho, co k sebevraždě potřebovala.

Děsivá zpráva

Proslýchalo se, že jí byl diagnostikován Aspergerův syndrom, ale ve škole i na univerzitě si vedla dobře. Původně šla na Sheffieldskou univerzitu studovat bioinženýrství, ale v prvním roce studia školu opustila a roku 2016 se zapsala na tříletý studijní obor v Salfordu.

Několik týdnů, které předcházely její smrti, začala být její rodina neklidná, protože jim neodpovídala na zprávy na sociálních sítích. Nakonec rodinu kontaktoval Sophiin přítel, kterého znepokojily statusy, které dívka zveřejňovala na internetu. Rozhodli se jednat a její sestra Sarah ji 18. března odvezla do nemocnice, ale Sophia byla propuštěna a doporučili jí, aby navštívila svého praktického lékaře. Bylo jí také řečeno, aby po cestě myslela pozitivně a usmívala se.

 „Sarah tvrdila, že vypadala celkem v dobré náladě, smála se tomu, jak je těžké zaparkovat a jak nemohly najít parkovací místo blízko pohotovosti,“ řekl zničený otec Jimmy. Nikdo stále nemůže uvěřit, že jejich veselá holčička již nežije.

Sophia byla bystrá a velmi inteligentní mladá dáma s rodinou, která ji podporovala. Ve svém studijním programu si vedla velmi dobře, vycházela skvěle i se svými spolubydlícími,“ stojí mimo jiné ve zprávě koronera Alana Walshe, který její případ uzavřel jako sebevraždu. Ačkoli z jejích statusů depresivní tón čišel na první pohled, zřejmě její veselá povaha a dobré studijní výsledky zastínily, že se Sophia pere se skutečným problémem. Když se jí snažilo její okolí pomoci, již bylo pozdě.

la.ma ( 28. července 2019 15:45 )

Aha, proto Gréta Klimatická nechodí do školy, nestuduje a moc se neusmívá.
To je taky Aspergerka. Aby se nám nezasuicidovala, to by planeta pukla žárem

Zobrazit celou diskusi