To, čeho se fanoušci královské rodiny nejvíc obávali, skutečně přišlo. Kdysi svorní bráchové, princové William (36) a Harry (34), se nadobro rozkmotřili a stejně tak jejich manželky. Už spolu nadále nebudou pracovat na záležitostech charity. „Uvedli jsme již dříve tento rok, že Královská nadace (Royal Foundation) přezkoumala své struktury, aby co nejlépe podpořila jejich královské výsosti v jejich budoucích rolích a v jejich nových panstvích," cituje Mirror mluvčího společnosti, v níž doposud pracovaly oba manželské páry pospolu.

Ovšem ve čtvrtek odpoledne bylo oficiálně potvrzeno, o čemž se předtím jen špitalo - společné charitativní závazky už nejsou v plánu a nadace bude rozdělena. Harry a Meghan budou pracovat samostatně, stejně tak Kate s Williamem. 

Royal Foundation přitom v roce 2009 založili společnými silami Harry i William a o dva roky později se k nim připojila i Williamova partnerka, Kate Middletonová, tehdy princova snoubenka a dnes vévodkyně z Cambridge a matka jeho tří potomků. Na sklonku roku 2017 přišla další změna, když po zásnubách s princem Harrym přibyla do organizace také Meghan Markleová.

Od té doby dvěma párům nikdo neřekl jinak, než 'Báječná čtyřka'. Společně se zabývali různými závažnými tématy, například psychickým zdravím, zachováním divoké přírody, armádními silami a problematikou mladých lidí. Bok po boku se dokonce v únoru 2018 objevili v diskuzním fóru. Tehdy byla ještě Kate těhotná a Meghan o potomkovi mohla jen snít. Teď už je sama hrdou maminkou zhruba měsíčního chlapečka Archieho a užívá si mateřské dovolené.

Po návratu z ní už ale zřejmě se švagrovou pracovat nehodlá! A tak akce, kde se všichni čtyři ukázali spolu, byla také jedinou společnou. Ačkoliv se původně počítalo s tím, že se bude jednat o každoroční událost. „Fórum mělo být každoroční a minulý rok měl být prvním z mnoha ročníků. Je to smutné, že to skončí takhle," řekl Mirroru zdroj z nadace. 

Ostatně o sporech mezi dvěma královskými dvojicemi se již spekulovalo dříve. V březnu se navíc Harry s Meghan odstěhovali do svého vlastního bydlení ve Frogmore Cottage a už tehdy se proslýchalo, že důvodem bylo, že chtěli být co nejdál od Kensingtonského paláce, tedy Williama a Kate.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
114 fotografií