Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Iva (36) spadla z milovaného koně a ochrnula: Léčba pomáhá, ale stojí statisíce

Autor: chal - 
12. června 2019
05:40

Stačil jeden okamžik a Ivě (36) z Hustopečí i její rodině se jednou pro vždy obrátil život naruby. Usměvavá blondýnka minulý rok v březnu při tréninku nešťastně upadla z koně a ochrnula. Iva se ale nevzdala a bojuje. Díky speciálním ozdravným pobytům se jí pomalu vrací cit do končetin. Jenže každý takový pobyt stojí hodně peněz, které Iva ani její rodina nemají. Pomoc ale nabídlo město Hustopeče. Díky sousedům a příbuzným není Iva na svůj boj sama.

Koně jsou pro 36letou Ivu z Hustopečí obrovskou vášní už od dětství. Svůj život si bez nich nedokázala představit, ve stájích nebo v sedle trávila všechny volné chvíle. Vloni 7. března při tréninku se stalo něco, co Ivě navždy obrátilo život naruby.

Oddaná milovnice koní z jednoho spadla a zlomila si krční obratel. Po nešťastném zranění Iva od krku dolů ochrnula, měla poškozený zrak a dlouhé měsíce dokázala dýchat jen s ventilátorem.

Přesto existuje naděje, že se stav zraněné ženy zlepší. První vlaštovkou byl nedávný 14denní pobyt v léčebném zařízení ve slovenských Piešťanech, po kterém se Ivě začal vracet cit do končetin.

Takové pobyty by měla Iva za rok ideálně absolvovat čtyři, všechny si ale pacientka musí hradit sama. Cena za 14denní turnus je vysoká, účet za něj se vyšplhá až na 144 tisíc korun! Kromě toho jsou potřeba další terapeutické pomůcky a doplňky, které pojišťovna nehradí.

V nouzi poznáš přítele, říká se. A případ Ivy to jen potvrzuje. Město Hustopeče jako pomoc obyvatelce, která to nutně potřebuje, uspořádalo veřejnou sbírku. „I přes obrovskou snahu členů nejbližší rodiny není v jejich silách všechny náklady pokrýt,“ napsali organizátoři. Ukázalo se, že osud Ivy lidem není lhostejný.

Transparentní účet vznikl 30. května a za necelé dva týdny se podařilo vybrat krásnou částku 450 tisíc korun. Příbuzní i Iva sama jsou rádi za jakýkoliv finanční dar. „Přispívají příbuzní, kamarádi, kolegové, ale i úplně cizí lidé. Těm, kteří se rozhodli jakkoliv pomoct, patří velké poděkování!“ uzavřeli Hustopečtí.

Číslo transparentního účtu je 5609266389/0800.

jasnovidec01 ( 12. června 2019 11:10 )

PADOUCHU U POČÍTAČE NEPOZNÁŠ LÁSKU KE KONÍM TAK DRŽ HUBU DE.MEN.TE..

Zobrazit celou diskusi