Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nová rekonstrukce vraždy Kuciaka (†27) zamíchala karty! Vrah netušil, kde našli tělo!

Autor: shp - 
30. května 2019
16:23

Ve vesnici nechvalně proslulé popravou Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) bylo v úterý pořádně rušno. Ve Velké Mači totiž proběhla rekonstrukce dvojnásobné vraždy. Na místo proto kromě obrovského množství policistů, hasičů, advokátů a zvídavých novinářů přijel v doprovodu policejních zakuklenců i Miroslav Marček obviněný z obou vražd. Měl ukázat, jak k ohavnému činu došlo. Jenže spousta věcí vůbec neseděla.

Rekonstrukce probíhala v případě Marčeka stejně jako v jiných kriminálních případech. „Obviněný Marček popsal, jak se skutek odehrál od doby, kdy přišel na pozemek. Byl v letní kuchyňce a následně vešel dovnitř,“ řekl webu Pluska.sk advokát rodičů Jána Kuciaka Daniel Lupšic.

Nechce hovořit o podobnostech, protože po této rekonstrukci určitě ještě budou vyslechnuti přítomní znalci. „Budou zpracovávat doplnění znaleckých posudků, v nichž se budou vyjadřovat, zda popis skutku odpovídá objektivním důkazům, které byly nalezeny na místě činu, a znaleckým posudkům, které byly následně vyhotoveny,“ vysvětlil právník.

Rekonstrukce nesedí s důkazy

Jenže, jak se zdá, výpověď Marčeka během rekonstrukce nesouhlasí s důkazy a dosavadními zjištěními během vyšetřování. Podle informací TV Markíza Marček uvedl, že v letní kuchyňce čekal asi hodinu a půl. Do domu nevešel, dokud Martina neodešla z místnosti, kde se nacházel Kuciak.

Marček prý pak zazvonil a otevřel mu novinář. Toho prý zasáhl jako prvního. Vystřelil jednou a zasáhl ho do hrudi. Potom se však na místě objevila Martina. Asi zaslechla střelbu. Zastřelil ji proto také. Vyšetřovatelům měl dále říct, že pak Kuciakovi ještě chtěl zasadit ránu jistoty, jenomže mu selhala zbraň.

Kde leželo tělo Kuciaka?

Jenže tělo Kuciaka nebylo nalezeno v předsíni, ale na schodech do sklepa. To by znamenalo, že by se postřelený novinář musel plazit ještě několik metrů. To je vzhledem k zranění, které utrpěl, prakticky nemožné.

Nejasnosti provázejí údajně i dráhu střely do hrudi novináře. Expertiza odhalila, že náboj směřoval seshora dolů, což by nasvědčovalo tomu, že Kuciaka zastřelili na schodech do sklepa. Vyšetřování tak probíhá nadále na plné obrátky. K rekonstrukci se vyjádřil i právník Aleny Z., která v případu vraždy měla figurovat jako zprostředkovatelka.

Alena je nevinná, tvrdí právník

„ Mezi výpovědí a rekonstrukcí vraždy jsou nesrovnalosti v tvrzeních Marčeka, které se budou muset odstranit. Od začátku tvrdíme, že obviněná Alena Z. nemá žádný podíl na této vraždě. Potvrzuje to i výpověď obviněného Marčeka, který ji nezná a podle něho likvidaci zadával obviněný Zoltán A. pro jemu neznámou osobu,“ řekl Plusce advokát obviněné Neszméry. Tou neznámou osobou měl být podle všeho kontroverzní slovenský podnikatel Marián Kočner. Ten již skončil ve vazbě.

abaron ( 31. května 2019 17:36 )

abaron ( 31. května 2019 17:31 )

... všetkým tým ľudom čo sa snívali v skutočnosti povedali ako to bolo naozaj ...

brano34 ( 31. května 2019 07:19 )

Vrahové padlých slovenských hrdinů Jána a Martiny se stále pohybuje na Slovensku?

nika70 ( 30. května 2019 16:48 )

Dobrej češtin "Nový rekonstrukce..."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání