Kontejnerovou čekárnu tvoří osm modulů. Vzhledem k tomu, že kontejnery jsou z části otevřené, je čekárna určená pro teplejší období jara a léta a bude na místě do konce října. Cestující tady najdou také další občerstvení.

„Čekárna slouží i jako informační stánek, kde si lidé mohou prohlédnout podobu strategických projektů města včetně velkého modelu nové čtvrti, která má postupně vznikat po přesunu hlavního nádraží právě na místo dolního," uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Wifi samozřejmostí

Pronájem kontejnerů, jejich instalace a doprava na místo vyjšla město na 850 tisíc korun. Výtvarnou podobu navrhla Kancelář architekta města Brna a okolí zkrášlila stromky a květinami Veřejná zeleň města Brna.

„Je to další krok ke zpříjemnění zdejšího prostředí, i když není nejmalebnější. Jde o další možnost schovat se před deštěm a větrem, jsou zde zásuvky, wifi připojení a samozřejmě informační tabule s odjezdy vlaků," upozornila primátorka.

Čekárna myslí i na umění

Jeden kontejner je také určený pro podporu brněnských umělců a výtvarníků, mohou zde prezentovat svou tvorbu. „Každý zájemce zde může získat na deset dnů snížený nájem a prezentovat a prodávat své výrobky," podotkl radní Tomáš Koláčný (Piráti).

Výluka hlavního nádraží, kde se modernizuje zabezpečovací a sdělovací zařízení a zároveň modernizuje celé kolejiště směrem na jih, skončí v polovině prosince.

VIDEO: Pohled na brnnské hlavní a dolní nádraží z AZ Toweru.

Video
Video se připravuje ...

Pohled na Brno hlavní nádraží a tzv. dolní nádraží z AZ Tower. Hynek Zdeněk