Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chlapec nepřežil srážku s vlakem u Nezdenic: Železnice čtyři hodiny stála

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Aktualizováno -
7. února 2024
10:42
Autor: ČTK, sč - 
7. února 2024
08:34

Tragédie se odehrála ve středu brzy ráno u Nezdenic na Uherskohradišťsku. V kolejišti byla nalezena nezletilá osoba bez známek života. Podle informací Blesku šlo o chlapce, kterého srazil vlak.

Vlak ve středu ráno u Nezdenic na Uherskohradišťsku srazil a usmrtil nezletilého hocha. Nehodou se zabývají kriminalisté, řekla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Provoz vlaků byl v úseku mezi Nezdenicemi a zastávkou Újezdec u Luhačovic kvůli nehodě zastaven, jezdily náhradní autobusy. Podle webu Správy železnic omezení skončilo kolem 09:00.

„Došlo ke střetu vlaku s osobou v kolejišti. Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilého, bližší informace v tuto chvíli poskytovat nemůžeme. Přesné okolnosti této nešťastné události řeší kriminalisté,“ uvedla Kyšnerová. Variant může být několik. Nešťastná náhoda, ale vyloučit nelze ani sebevraždu. Podle zdrojů Blesku šlo o chlapce.

Oznámení o nálezu těla na trati přijala policie i Drážní inspekce brzy ráno. „Před 04:45 došlo u Nezdenic k zastavení vlaku před usmrcenou osobou v kolejišti,“ řekl mluvčí inspekce Martin Drápal. Informace o tom, který konkrétní vlak člověka srazil, podle něj inspekce nemá. Její pracovníci na místo nehody nevyráželi.

Cestující v dotčeném úseku přepravovaly náhradní autobusy. Dopravci Arriva vlaky a České dráhy si v nich vzájemně uznávají cestovní doklady. Některé vlaky kvůli mimořádnosti na trati spojující Staré Město na Uherskohradišťsku s Vlárským průsmykem na Zlínsku nevyjely, další nabraly zpoždění. Nehoda podle Českých drah ovlivnila i spoje na trati mezi Brnem a Uherským Hradištěm.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání