„V rámci stavby nyní dochází k budování ochranných konstrukcí proti pádu předmětů z viaduktu. Ochranné konstrukce se budují jak nad železnicí vedoucí ze Smíchova do Radotína, tak i nad silniční komunikací,“ řekla ČTK k pracím na mostu mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Doplnila, že práce se tak dotknou i Vrbovy ulice, která bude zúžena, zůstane ale plně průjezdná. Naopak Údolní ulice na úrovni někdejšího branického pivovaru bude do konce července uzavřena.

Výluka

Výluka na trati se podle ČD dotkne regionálních i dálkových vlaků. U osobních vlaků a rychlíků linky R16 Berounka mají lidé mezi hlavním a smíchovským nádražím využít městskou hromadnou dopravu a mezi Smíchovem a Radotínem kyvadlovou autobusovou dopravu.

„Vlaky EC a IC linky Ex 6 Bavorský expres a Západní expres budou během výluky nahrazené v úseku Praha hlavní nádraží - Beroun a zpět autobusy. Spoje náhradní autobusové dopravy budou odjíždět ze stanice Praha hl.n. asi o 45 minut dříve, než obvykle odjíždějí vlaky (tj. již v 10:50, 11:50, 12:50, 13:50 a 14:50). V opačném směru budou náhradní autobusy přijíždět na pražské hlavní nádraží cca o 40 minut později než obvykle,“ uvedli zástupci ČD v tiskové zprávě a doplnili, že v náhradních autobusech, které pojedou místo expresních spojů mezi Prahou a Berounem, bude platit tarif Pražské integrované dopravy.

Aktuální jízdní řády najdou cestující například v aplikaci Můj vlak a ve vyhledávači spojení na www.cd.cz. K dispozici jsou tam i upravené jízdní řády, které začnou platit od příštího pondělí na trati 170 Praha - Beroun - Plzeň - Klatovy a trati 171 Praha - Beroun kvůli modernizaci tratě mezi Karlštejnem a Berounem. „Na rozdíl od předchozích víkendových opatření budou tyto změny platit dlouhodobě,“ dodali zástupci ČD.

Za dva roky hotovo

Podle dřívějších informací Správy železnic rekonstrukce trati mezi Karlštejnem a Berounem, která začala loni v listopadu, potrvá do roku 2026. Stavbaři kompletně obnoví více než sedmikilometrový úsek. Díky rekonstrukci se zvýší traťová rychlost a cestování by mělo být pohodlnější.

Fotogalerie
16 fotografií