„Děti vyrůstají v dnešním světě, kde jsou sociální média mnohem návykovější než drogy a alkohol,“ zdůrazňuje syn prince Charlese (70). Podle Harryho by mohli být někteří mladí lidé šikanováni kvůli přílišnému spoléhání na telefony a jiná elektronická zařízení. Závislost této generace považuje za „globální epidemii napadající duševní zdraví mladých lidí“. „Rodiče od toho dávají ruce stranou, protože nevědí, co s tím dělat. Je to jako čekání na škodu, ke které teprve dojde...“

Prohlášení mladého vévody ze Sussexu připomínají tvrzení jedné z nejslavnějších důchodkyň České republiky, která „by zakázala všechny ty internety“. Britský princ, jenž je pověstný svou averzí k „selfíčkům“, si pravděpodobně neuvědomuje, že jsou to právě tyhle zlé a zkažené sociální sítě, díky kterým den ode dne vzrůstá jeho popularita (a o Meghan, která byla před královskými oddavky jenom druhořadou herečkou, ani nemluvě).

Harry rovněž příkře odsoudil počítačové hry, takzvané střílečky. Jako příklad té obzvlášť škodlivé si vybral online multiplayer Fortnite. Ten je přitom oblíbený především mezi dětmi.

V očích prince Harryho však Fortnite pro takhle malé hráče rozhodně není! „Tato hra by neměla být vůbec povolena. Jaká je výhoda mít zrovna tuhle hru doma? Je vytvořená tak, aby vytvářela závislost, člověk je závislý na tom, aby seděl před počítačem tak dlouho, jak je to jen možné. Je to velice nezodpovědné,“ nechápal rusovlasý člen královské rodiny, který tato odvážná slova pronesl během své návštěvy organizace YMCA. Tam mimo jiné zavítal i na hodinu baletu pro děti a některé taneční kreace si s malými baletkami také vyzkoušel.

VIDEO: Princ Harry loni oslavil Kristova léta! 33 skutečností, které jste o něm možná nevěděli!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry slaví Kristova léta! 33 skutečností, které jste o něm možná nevěděli! Barbora Žižková

Fotogalerie
40 fotografií