Princ Harry a Meghan Markleová nebudou na svatého Valentýna spolu. Během pondělí bylo zveřejněno, že princ bude muset odjet do Norska kvůli oficiálním povinnostem a zanechá tak svou těhotnou manželku doma samotnou. 

Kensingtonský palác uveřejnil zprávu na sociální síti Twitter, ve které přiblížil, že princ Harry pojede navštívit vzdálený výcvikový tábor asi dvě stě kilometrů od severního pólu. Jeho účast je tam žádána kvůli padesátým oslavám výročí založení pravidelného každoročního zimního výcviku královského letectva a námořnictva.

„Vévoda ze Sussexu se potká s vojenským personálem, který tam na základně žije a trénuje, prohlédne si některá z venkovních zařízení a promluví si s odbornými leteckými inženýry,“ stálo v tweetu z královského paláce. 

Vévodkyně Meghan kvůli svému požehnanému stavu prince bohužel nedoprovodí. V současné době je přibližně v šestém měsíci těhotenství, a tak by náročné podmínky, ve kterých se základna nachází, pro ni mohly být nebezpečné. 

Meghan by měla porodit na jaře – v dubnu, ale přesný termín porodu zatím z královské rodiny nikdo nepotvrdil. Nový přírůstek do rodiny bude v pořadí až sedmým následníkem trůnu, a proto je spíše nepravděpodobné, že by dostal přívlastek princ nebo princezna. Místo toho bude mít před jménem lord nebo lady. 

Britští bookmakeři se také v posledních dnech předhánějí v tipech na jméno královského miminka. S kurzem jedna ku deseti jsou podle nich favority jména James pro chlapce a Victoria pro holčičku. 

VIDEO: Brexit vs. porod Meghan. Britové mají podle českého velvyslance v Londýně zájem o obojí. Rozhodne se už brzy

Fotogalerie
99 fotografií