Předtím než si Kate Middletonová a princ William řekli své ano a zplodili tři děti, byl jejich vztah jako na houpačce. V roce 2007 se po čtyřleté známosti dokonce na chvíli rozešli. Po dobu trvání jejich rozchodu vyjádřili členové královské rodiny obavu, aby se neopakovala stejná situace jako kdysi u prince Charlese (70) a vévodkyně Camilly (71). Ve své knize o královské rodině to zveřejnila spisovatelka Katie Nichollová.

Podle britského listu The Express měla tehdy mladá Kate dát princi ultimátum, aby přestal flirtovat s dívkami na jeho vojenských misích v Bovingtonu. Chtěla od něj silný závazek, skutečný vztah. Místo toho, aby princ souhlasil, se ovšem rozhodl, že by si měli dát pauzu.

Bylo těžké nesrovnávat Williama s jeho otcem, princem Charlesem. Vystrašeni tím, co se stalo v minulosti, se v královském paláci obávali, aby se z Kate nestala další Camilla," napsala v knížce Nichollová.

Princ Charles byl do Camilly zamilovaný, když byl mladý. Ale v roce 1973 se rozhodl s ní rozejít, když byl v rámci mise vojenského námořnictva odvolán mimo Británii. Poté co se dozvěděl, že se zasnoubila za Andrewa Parkera Bowlese, byl údajně zdrcený. Osm let po jejich rozchodu si za manželku vzal princeznu Dianu (†36)

Princ se s Dianou nakonec v roce 1996 rozvedl a maminka princů Williama a Harryho (34) nedlouho poté v jednom z rozhovorů pronesla slavnou větu: V našem manželství jsme byli tři," kterou naznačila, že Charles se přes rozchod s Camillou nikdy nedostal. Devět let pak princi trvalo, než získal svolení od královny a s Camillou se konečně oženil. 

Naštěstí příběh Kate a Williama dopadl o poznání lépe. Ovšem během jejich dočasného odloučení se budoucí vévodkyni dostalo nečekané podpory od prince Philipa (97). „William tě požádá o ruku, až bude ten správný čas," uklidňoval ji prý manžel královny Alžběty II. (92).

Nakonec vše opravdu dobře dopadlo a slavný pár se dal znovu dohromady. V roce 2010 oznámili zasnoubení a o rok později proběhla pohádková svatba. Byli jsme oba mladí. Poznali jsme se ještě na univerzitě, kde jsme se snažili přijít na to, kdo vlastně jsme. Šlo spíše o to najít si vlastní cestu, navíc jsme oba ještě dospívali," vysvětlil později princ William v pořadu ITV News. Dopadlo to ale dobře," dodal budoucí následník trůnu.

VIDEO: Připomeňte si svatbu prince Williama a Kate

Fotogalerie
74 fotografií