Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slepý zlatý retrívr dostal nový impulz do života. Má malého pomocníka

Autor: DH - 
26. března 2019
16:39

Jedenáctiletý zlatý retrívr Charlie přišel kvůli závažné nemoci o obě oči. Jeho majitelé si zanedlouho poté pořídili domů i další štěně a nestačili se divit, co se stalo. Z pejsků se stali kamarádi a jejich dojemná videa teď válcují sociální sítě.

Chelsie a Adam Stipesovi ze Severní Karolíny v USA už asi ani nedoufali, že jejich jedenáctiletý zlatý retrívr Charlie znovu najde chuť do života. Pes přišel vlivem těžkého onemocnění očních nervů zvaného Glaukom nejprve o jedno a v roce 2017 pak i o druhé oko.

Rodina nejprve celou situaci velmi špatně snášela, ale poté, co Chelsie znovu otěhotněla, rozhodl se pár pořídit do domu další štěně, aby si jejich miminko mělo s kým hrát. A tak se na začátku tohoto roku k Stipesovým dostal malý Maverick.

Štěně zlatého retrívra si na první pohled zamilovalo Charlieho. Při jejich hrách mu ale prý evidentně nešlo do hlavy, proč se jeho nový kamarád chová tak divně. Majitelka psů Chelsie tvrdí, že zlom nastal během další z mnoha her. Psi se prý přetahovali o hračku. Když odletěla pryč. Maverick hned věděl, kam pro ni jít, ale Charlie zůstal nehybně stát. Čtyřměsíční štěně nezaváhalo a svému příteli okamžitě hračku přineslo před čumák, aby se mohli znovu vesele pustit do boje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Playtime #dogsofinstagram #goldensofinstagram #doggos #tugofwar #bestfriends #goodboys #charlieandmav

Příspěvek sdílený Charlie And Maverick (@charlieandmav),Bře 18, 2019 v 4:29 PDT

Od této chvíle jsou z Charlieho a Mavericka nerozdělitelní kamarádi. Chodí společně na procházky, spí spolu, jí spolu a spolu i jezdí v autě. Malý pejsek tomu větším a staršímu ve všem čile pomáhá.

Chelsie se rozhodla, že přátelství svých psů zdokumentuje. Její videa se rázem stala na sociálních sítích hitem. Účet Charlieandmav v tuto chvíli sleduje přes 70 tisíc lidí. 

Zobrazit celou diskusi