Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Messi je čiperný jako jeho slavný jmenovec. I přesto ho na stará kolena vyhodili z domu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. března 2019
14:51

Tohle si nezasloužil. Psího seniora Messiho (12) jeho majitelé na stará kolena vyhodili. Celý život přitom prožil se svou rodinou, která ho ale zradila a odložila ho jako nepotřebnou věc. Ujali se ho v útulku Anidef v Žimu na Teplicku, kde mu teď hledají nový domov.

Pobyt v útulku byl pro něj, stejně jako bývá pro většinu ostatních psů, zpočátku stresující. Díky péči, kterou v něm dostává, si ale rychle zvykl.

Messi je velmi aktivní senior, jeho věk by mu nikdo nehádal Messi je velmi aktivní senior, jeho věk by mu nikdo nehádal | Jana Ulrichová

Věrný svému jménu

Patnáctikilogramový kříženec Messi je přitom i přes svůj věk velmi čilý senior. Po areálu útulku se probíhá se stejnou rychlostí, jako jeho slavný jmenovec, fotbalista Messi. „Je aktivní, věk na něm není vůbec znát, má rád procházky, je spokojený ve společnosti lidí, i dětí, vychází v podstatě se všemi,“ řekla Dominika Juhásová, členka spolku Anidef. Dodala, že je občas trochu víc náruživý, což někteří jiní psi hůře nesou, ale jinak je to podle ní miláček.

Zdravotně je na tom Messi velmi dobře, nemá žádné problémy. „Veterinář nám ani nechtěl věřit, že už je mu dvanáct let. Jediné, v čem se jeho věk projevuje,je to, že hůře vidí a slyší,“ dodala jeho dočasná opatrovatelka.

Pes pro každého

Už kvůli své milé, nekomplikované povaze by si Messi zasloužil nový a už trvalý domov. „Hledá v podstatě jakoukoli, i aktivní rodinu, klidně i s dětmi,“ řekla Dominika Juhásová. Dodala, že Messi je, stejně jako všichni ostatní psi, kteří z útulku Anidef v Žimu odcházejí do nových domovů, kastrovaný. 

Zobrazit celou diskusi