Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klíčové svědectví v případu zmizení Maddie! Muž odnášel dívku v náručí

Autor: chal - 
12. března 2019
16:23

Zmizení tříleté Maddie McCannové zaměstnává vyšetřovatele ještě 12 let po osudné noci. Holčička se ztratila z hotelového pokoje, ve kterém spala se svými sourozenci. Několik svědků prý zahlédlo podezřelého muže s dítětem v náručí a vyšetřovatelé věří, že jeden z nich může pomoct k vyšetření případu.

Kate a Gerry McCannovi vyrazili se svými třemi dětmi v květnu 2007 na dovolenou do portugalského Algarve. Když byli 3. května manželé na večeři s přáteli, z hotelového pokoje prakticky beze stopy zmizela jejich dcera Maddie. Po holčičce se bezvýsledně pátrá už 12 let.

Kromě McCannových v Portugalsku trávila dovolenou i rodina Smithových z Irska. Smithovi v noci, kdy se dívka ztratila, prý při procházce potkali podezřelého muže nesoucího malou dívku v růžovo-bílém pyžamu asi 150 metrů od pláže. A právě jejich svědectví, které policistům podali týden po zmizení, vyšetřovatelé považují za klíč ke zjištění, co se s Maddie stalo a kde je.

Vyšetřovatelka Pat Brownová věří, že svědectví Smithových může vést ke zdárnému uzavření případu, i když ke zmizení došlo už před více než deseti lety. „Je to klíčový problém případu,“ sdělila v diskusním pořadu zpravodajské stanice Nine News.

Tříletá Maddie zmizela z hotelového pokoje, ve kterém spala s mladšími sourozenci -dvojčaty. Její rodiče Kate a Gerry byli v té době nedaleko na večeři s přáteli. Kromě Smithových podezřelého muže viděla i kamarádka McCannových Jane Tannerová.

„Na svědectví Smithových je zajímavé, že se s McCannovými neznali. Viděli muže nesoucího malé děvče, jak prchá ulicí dolů k pláži,“ řekla Brownová. Společnost Netflix o zmizení Maddie v průběhu března odvysílá dokument.

Rodiče ohlásili zmizení dcery 3. května 2007 na dovolené v portugalském Algarve. Maddie zmizela z hotelového pokoje v letovisku Praia da Luz. Manželé chodili děti pravidelně kontrolovat, naposledy dceru viděli v devět večer. Když se do pokoje vrátili ve 21:45, Maddie už byla pryč. Případ vyvolal obrovský ohlas.

brano34 ( 19. května 2020 20:55 )

Dnes by měla 17 let a pokud by mohla, rodičům by nafackovala.
Kate a Garry, lež má krátké nohy...

Paola ( 18. března 2019 18:14 )

Až moc se podobá otci ,,,no nevím nést mé 3 leté dítě cizí muž řve jak,,,Takže pokud to nebyl otec klidně mohla být od rodiču oblblá léky,,,,pravdu se už nikdo nedoví rodiče dle mně něco tají

Sibyla ( 14. března 2019 22:08 )

mně by to u moře divné nepřišlo - myslela bych si, že byli na party a tam jim usnula, tak ji nesou domů nebo do hotelu ... v jižních krajinách, tam se chodí večer bavit do restaurací celé rodiny klidně i batolaty a ta řádí do noci ...

Monikay ( 13. března 2019 12:56 )

nějak už nevěřím že se to kdy vyřeší a pokud si přečtete více o případu, možností co se stalo je více

Sibyla ( 12. března 2019 19:15 )

nejspíš se o zmizení dozvěděli se zpožděním

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání