Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nová naděje v pátrání po Maddie! Policisté se dočkali překvapení

Autor: ital - 
15. listopadu 2018
10:07

Zatím neúspěšné pátrání po zmizelé Madeleine McCann již přišlo na v přepočtu více než 340 milionů Kč, částka ale dále poroste. Peníze na akci měly vystačit do konce září. Britské ministerstvo vnitra však vyslyšelo požadavky policistů i veřejnosti a rozhodlo se věnovat do vyšetřování dalších 4,5 milionu Kč, které by měly vystačit v pokračování operace do konce března 2019.

Madeleine McCann zmizela v květnu 2007 z hotelového pokoje v Portugalsku, kde spala se svými mladšími sourozenci, dvojčaty. Její rodiče v tu chvíli večeřeli s přáteli v blízké restauraci. Kate a Gerry McCann (oba 50) stále věří, že jejich dcera může být i po 11 letech naživu.

Než se vyšetřování chopila v roce 2011 britská policie, najali si manželé soukromého detektiva Davea Edgara, který se pátráním zabýval po 3 roky. Podle něj je případ řešitelný a stále jsou ještě na svobodě lidé, kteří vědí, co se stalo. „Madeleine může být kdekoliv na světě, ale mám tušení, že je stále v Portugalsku,“ řekl Edgar pro britský deník The Sun.

Poté, co portugalská policie selhala, chopil se vyšetřování Scotland Yard. Jeho operace Grange přišla na více než 340 milionů Kč a měla být ukončena ke konci září. Na žádost policistů a veřejnosti se však britské ministerstvo vnitra rozhodlo na případ věnovat dalších 4,5 milionu Kč. 

Mluvčí rodičů zmizelé dívky Clarence Mitchell uvedl, že jsou rodiče velice vděční za další finanční podporu pátrací akce po jejich dceři. „Cení si všeho, co pro ně úřady udělaly a stále dělají. Dává jim to naději, že se jednoho dne konečně dozvědí, co se přesně stalo jejich holčičce,“ dodal Mitchell.

Monikay ( 16. listopadu 2018 13:29 )

přála bych jim aby se zbavili nejistoty, jen myslím že už se to nepodaří...

pomnenka ( 15. listopadu 2018 15:20 )

Rodice uz meli davno sedet za katrem.

dvix ( 15. listopadu 2018 11:34 )

ale p*cu, uchylaci to jsou oba dva.

Pollo ( 15. listopadu 2018 10:47 )

No tak hlavně by si to měli rodiče sami platit. Nechali bez dozoru tak malé děti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání